2012♥05♥26

Idag red jag dressyr med båden Sack och Texas, Sack var på bus-humör och var lite jobbig i början men han lugnade sig lite mot slutet och gick riktigt fint sen. Texas red jag väldigt mycket lösgörande och tempoväxlingar, han stretade emot lite i början och jag fick rida väldigt mycket med benen för att hålla igång honom. Han tycker nämligen inte om när det är så varmt och blir lätt väldigt seg då men idag kändes han faktiskt riktigt fräsch och fin i formen, han blev extra fin mot slutet när han mjuknade i munnen och trampade på ordentligt med bakbenen.Fälttävlan

Tävlade fälttävlan i helgen på Texas, gick helt okej. Kom 11 av 33 starter och 9 placerade så det var väl rätt okej. Dressyren gick inte särskilt bra då han var väldigt seg och stretade emot väldigt mycket så jag fick bara 63%, sen banhoppningen gick bra men tyvärr med ett nedslag. Terrängen var det som gick bäst, 0 hinderfel och ett bra tempo men tyvärr lite för fort. Man får rida 15 sekunder för fort utan att få tidsstraff men jag red 16 sekunder för fort, alltså fick jag 0.4 straff extra.
Har inga bilder från dressyren och hoppningen men några från terrängen.
Starten↑↑

Hoppträning

Hopptränade Texas igår vilket gick jätte bra! Vi hoppade inte så högt eftersom vi ska tävla i helgen men jag är riktigt nöjd, Texas kändes fin och galoppen var riktigt bra, dessutom fick vi till en hel del riktigt bra språng.

Dressyr i skogen

Idag red jag dressyr i skogen på Sack vilket gick jätte bra, tränade på samling och ökning/längning och på att ställa honom till höger och vänster men också på att rida rakt fram och få honom att gå helt rakt så han inte ex. lägger huvudet lite på sned eller går på dubbla spår. Han var ganska nervig idag och hade väldigt mycket energi framåt vilket jag tycker är bra för då är det mycket enklare att använda energin till att få upp hästen i form och aktivera bakdelen ordentligt så att hästen går ”uppåt, framåt”. Vilket jag tycker jag lyckades riktigt bra med idag för han blev precis så hög i formen som jag vill ha honom.

Så det blev alltså ett väldigt lyckat ridpass med Sack idag, hoppas det går lika bra ikväll med Texas för då är det hoppträning för Tobias.

Fina lilla Sack♥


2012♥05♥16

Har inte något kul att skrriva om så jag bjuder på lite bilder som jag inte visat innan.

Agerat ridlärare

Kom precis hem efter att ha hjälpt Johan (som rider Sack två dagar i veckan) och agerat ridlärare. Idag blev det extra svårt för Johan för han fick prova på att rida i dressyrsadeln vilket han aldrig gjort innan (på ridskolan rider man mest i allround sadlar) och han fick även träna på att sitta ner i sadeln och rida massor med övergångar, men det gick jätte bra Johan verkade också väldigt nöjd för han var alldeles glad och lycklig efteråt.


Lätt A:P1!

Glömde berätta det men förra helgen debuterade jag Lätt A: P1 med båda ponnyerna, gick jätte bra red på 64% med Sack och 63% med Texas så jag är jätte nöjd :).

 Terrängträning och dressyrträning

Idag har jag varit och tränat terräng med Texas, vi tränade på att hoppa bana vilket gick bra. Första rundan blev han dock lite stark mot slutet så på sista hindret blev det ett lite konstigt språng men andre gången gick det bättre, han var visserligen fortfarande lite stark men han lyssnade bättre på mig och vi fick till många fina språng och fast än han var stark så kändes det som vi höll ett rätt bra tempo.

Efter terrängträningen åkte jag och mamma ner till ridhuset och så hjälpte mamma mig när jag red dressyr på utebanan men Sack. Han gick riktigt bra, jag fick upp honom i riktigt hög form och han blev riktigt studsig i steget. Så man kan väl sammanfatta det som två lyckade ridpass :).

Terrängträning med Texas

Dressyr med Sack


Back on track!

Japp, jag är tillbaka igen! Har inte kunnat blogga på ett tag eftersom jag har varit tvungen att göra klart en hemtenta som skulle vara klar tills idag, men nu är jag äntligen klar med den så jag hoppas jag kommer kunna blogga mycket mer nu. Tyvärr kan det nog bli lite dålig uppdatering ibland för så här i slutet på terminen har vi ganska mycket prov och så men jag ska försöka hinna med bloggen också.
See you later!:)

RSS 2.0