Today was a fairytale...

 
 
 

Dagens ridpass

Red ner till ridhuset med morfar idag, Sack skulle dressyr trimmas inför helgens tävling. Ska starta lätt A:1 och lätt A: P1 i kågeröd. Sack kändes väldigt fin och mjuk i båda sidorna. Tränade på att rida utan spö, eftersom jag vill att han ska lyssna på hjälperna även när jag inte har något spö att peta till honom med om han inte lyssnar. Körde ganska mycket galopp arbete med övergångar till skritt från galopp, och galopp från skritt. Han var lite okoncentrerad i mellan åt då det var mycket flugor. Men för övrigt gick det bra.:)
 
La upp en film i förra inlägget från ridpasset.

Dressyr på Sack

 


Skillnad?!?

Sack och jag förra året:↓
Sack och jag nu:↓
 
Texas och jag förra året:↓
Texas och jag nu:↓

Future eventers

Hoppträningen för Chanette igår gick bra. Texas var dock lite hingstig och det blev ju inte bättre av att ett sto kissade överallt i hela ridhuset. Men annars skötte han sig bra. Chanette verkade dock inte ha ändrat åsikt om fälttävlan, utan anledningen till att hon var där var snarare att hon inte fått reda på att det bara skulle vara renodlade fälttävlans hästar och ryttare. På henne lät det som hon hade trott det bara skulle vara några fälttävlans ekipage och resten hoppryttare. Men det var i alla fall bra övningar. 
 

Min favorit häst från ridskolan

Innan jag fick egen häst gick jag alltså på ridskola i Lomma rk, tror jag gick där i tre eller fyra år. Under den tiden hade jag faktiskt två favorit hästar, Bullen och Afrodite. Båda två var jätte små så som tur var va jag inte så stor då. Bullen stod på ridskolan redan när jag började och var en -om jag int eminns fel- shettis valack, svart och vit skäck och super snäll. Tyvärr blev han sjuk, tror han fick bronkit och var tvungen att avlivas. :( Sen Afrodite kom till ridskolan sista året jag gick där. Tror hon var korsning mellan russ och shettis och hade gått som ponny travare och lite ridhäst. Men han som hade henne hade tröttnat så när hon kom till ridskolan hade hon inte blivit ordentligt riden/körd på länge, så hon tyckte det var toppen att komma till ridskolan och få så mycket uppmärksamhet. Tror jag blev så "kär" i henne för att hon hade så mycket energi och älskade att bli riden och ompysslad. Men har för mig att hon inte var en så stor favorit hos andra, just för att hon var så pigg och gärna försökte springa förbi de andra hästarna när man red ut i skogen. Kommer ihåg att jag älskade hennes trav, inte för att hon hade någon bra trav utan för att hennes ben gick som elvispar på full speed. ;) 
Bullen↓
 
Afrodite↓
 

Rubrik?

I morgon är det tredje omgången av future eventers, sist var det dressyr för Anna Pålsson. Imorgon är det hoppning för Chanett Bellander. Tränade för henne innan men bytte till Tobias Grönberg, som jag tränar för nu. Är lite spänd inför hur det ska gå, för när jag tränade för henne tyckte hon fälttävlan förstörde hästarna... Men men får se, hon kanske ändrat uppfattning;)

Dagens planer

•Fixa med utrustningen
•Dressyr i skogen med Sack
•Mocka alla boxarna+byta vatten
•Städa lite i stallet och i sadelkammaren
•Cykla ner till Dagstorp och hjälpa till att fixa anläggningen inför derbyt
•Ta in hästarna och fodra

Jag är med och tävlar om ett porträtt

Är med och tävlar om ett porträtt hos Myran. 

Skattegårds Texas

Texas är godkänd hingst och har några avkommor men det var väldigt länge sedan han betäckte, eftersom han tydligen är elak mot stona vid betäckning, och därför har han fått lite dåligt rykte. Men det skulle vara väldigt roligt att ta semin på honom, tror faktiskt det skulle vara ganska många som skulle vilja ha föl efter honom. Jag tycker i alla fall att han är en riktig snygging, och han är dessutom väldigt snäll och har bra gångarter. För er som undrar är han new forest och har gått individuella SM i fälttävlan med förra ägaren. Vi köpte honom förra året så jag har ridit honom i ett år, och tävlar P-90 fälttävlan och satsar på att rida stil SM i år, jag har startat upp till lätt B hoppning med placering och debuterade lätt A: P1 dressyr för ett tag sedan med 63% och kom precis utanför placering. Red även lag-SM i fälttävlan förra året där jag individuellt kom bara en bit utanför placering men lyckades komma på placering med laget, vi kom då 7:a.
 
 
 
Vad tycker ni om honom? Tror ni det skulle bli fina föl? ;)
 

Finns det något bättre sätt att fira midsommar på än en lång ridtur i ösregn?

 
 
 
Svar: Njaa, fast det skulle klart varit ännu bättre om det inte hade regnat.;) Red ut i skogen på Texas idag, kan säga att både jag och Texas var genomblöta när vi kom tillbaka. Men är man häst ägare så är man, fixa hästen först och sedan in och byta till torra kläder, och så ut igen och mocka alla fyra boxarna. 
Har varit inne och ätit lite precis men ska snart ut i regnet igen, fler hästar kvar att rida...
 
Förresten, glad midsommar! :)

Ridsporten genom fyra decennier

Hahaha så klockren! Hittade detta i Ridsport special nr 1 2012. tror det är tecknat av Lena Furberg, ser i alla fall ut så. Jag vet ju inte hur det var på ex. 80-talet men om man jämför med foton från när mamma red ponny så stämmer det perfekt, joffa hjälmar, ludd och bettringar. Och 2000-talet vet jag ju att det stämmer. ;)

Future eventers: dressyr

Idag var andra gången på uttagningen till future eventers, förra gången var det terräng och idag var det dressyr för Anna Pålsson. Var lite kaos i början eftersom man skulle rida igenom ett dressyr progm men det hade inte jag fått reda på så jag hade inte tränat in något men det gick bra iaf, jag läste igenom programmet lite snabbt och började sedan rida programmet så fick Anna hjälpa mig lite och berätta var jag skulle rida (tur jag känner Anna lite);). När jag ridit klart programmet pratade Anna lite med mig om vad som var bra och vad jag kunde göra bättre, det som kunde förbättras fick jag rida igen och så förklarade Anna hur man kunde göra. Gick i vilket fall väldigt bra och även fast varje ryttare bara fick en kvart var så tyckte jag att jag fick ut rätt mycket av det.

Uteritt

Idag red jag ut på Sack med min kompis Amanda som red sin härliga connemara valack Billy. Vi red ner till så kallat sjöarna, vi red i nästan två timmar men eftersom vi nästan bara skrittade så blev inte hästarna särskilt trötta. Det var i alla fall riktigt härligt, precis lagom varmt, klarblå himmel, två härliga hästar och en rolig kompis. Kan livet bli bättre?! ;)

Gårdagens ridpass

Igår red jag dressyr på Texas vilket gick jätte bra, han var lite seg i början (som alltid) men när han kommit igång ordentligt fick han med sig bakbenen och trampade på jätte fint. Tränade rakriktning och lite olika skolor som öppna, sluta och skänkelvikning. 

Eftersom det ösregnade ute red jag i ridhuset så det blev inte jätte bra bilder.:)

Gårdagens uppridning

Som jag skrev i förra inlägget var det uppridning i terräng för Magnus Gällerdal igår, det gick jätte bra även fast det var jätte varmt (Texas är väldigt känslig för värme). Magnus var faktiskt ännu bättre än jag väntat mig så får jag chansen ska jag absolut träna för honom igen, han förklarade bra och efter att man hoppat en bana eller bara ett enstaka hinder så pratade han med en och förklarade vad som var bra och vad som var dåligt och vad man skulle försöka ändra på nästa gång.

Fick som sagt inga bilder eftersom jag inte hade någon med mig som kunde fota men ska försöka knäppa lite bilder idag:).


Future eventers

Ska vara med i uttagningen till Future eventers som är en satsning av Skånes fälttävlanskommitée som har som mål att ge stöd till unga fälttävlansryttare. Idag är det uppridning i terräng för Magnus Gällerdal, ska bli väldigt kul har velat träna för honom jätte länge men aldrig fått chansen.

Har tyvärr ingen som kan fota så det blir inga bilder idag:(.


Sommarlooooov!!!

Äntligen sommarlov! Även om det inte ens är 20 grader varmt ute än så har jag riktiga sommarkänslor, på fältet utanför vår tomt har grannen huggit gräset som nu ligger på tork för att bli hö lite senare i sommar och grannens sto har fått ett bedårande litet hingst- föl, eller han är inte så liten längre är knappt en månad gammal men har snart redan växt ikapp sin mamma. Blir det bara lite varmare så man kan bada så känns det som det kommer bli en riktigt bra sommar i år!

Över till en helt annan sak, igår red jag dressyr knock out med Sack. Gick helt okej jag tyckte han var lite seg och hade önskat lite mer energi framåt så jag kunde rida ihop honom mer i en högre form men eftersom det bara var en lätt B:1 så gjorde det inte så mycket, fick i alla fall 68,95% och kom individuellt trea. Var tre lag som startade, de två bästa lagen gick till final och Dagstorp laget som jag red i kom tvåa så vi är i final!Tävlings taggad!

Är jätte taggad på att tävla men tyvärr är inte nästa tävling fören om några veckor så jag får vänta lite och träna ordentligt så det går riktigt bra på tävling. Nästa tävling på Sack är  dressyr cup i Åsbo där jag ska rida Lätt A:1 och Lätt A: P1, vann den cuppen förra året, på Sack då med men då red jag lilla cuppen som gick i Lätt C:2 och Lätt B:1. Men framförallt är jag taggad på fälttävlan, men det är inte någon fälttävlan fören i slutet på juli så jag får vänta. Ska då starta P-90 i –om jag inte minns fel-  Öved. Sedan efter Öved är det massor med fälttävlans tävlingar , Styringe, Flyinge, lag-SM i Stockholm…


Föltider...


Sveriges nationaldag

Nu är det bara sex dagar kvar till sommarlovet, men sammanlagt bara en halv riktig skoldag. I morgon ska klassen nämligen till Helsingborg och spela handboll, på fredag ska skåpen och klassrummen städas så då har vi bara några lektioner, på måndag ska alla åttor ner till stranden och på tisdag slutar vi!

Eftersom vi var lediga idag passade jag på att rida ner till ridhuset med Texas och träna terräng på terrängbanan där. Johan red Sack idag så han följde också med, han skuttade lite små terräng hinder och det gick jätte bra. Mamma var med oss så hon fick agera lite ridlärare till både mej och Johan. Fick tyvärr inte med mej kameran så det blev inga bilder idag men kommer förhoppningsvis lite bilder i morgon.

Det gick riktigt bra, hoppade bana på de lite större hindren vilket Texas tyckte var kul. När vi var klara var han riktigt svettig men han kändes ändå fräsch så han gick precis lagom hårt, det var ett tag sedan han gick riktigt hårt så han behövde få upp pulsen. :)


Sack och Seb

För någon vecka sedan träffade jag Sacks helbror Seb på en tävling, Seb är några år äldre än Sack och har lite mer tävlings rutin, tyckte inte dom var sådär jätte lika. Här är lite bilder bå brödrarna. ;)
Sack står till höger och Seb till vänster.

RSS 2.0