Handskar eller inte?

Tänkte fråga vad ni tycker om att rida med handskar, bra eller dåligt hur brukar ni göra? Själv rider jag oftast med men det kan variera ibland (oftast på sommaren) rider jag utan då speciellt i dressyren för jag kan ibland tycka att man känner stödet i bättet bättre, men i terrängen och nu på vintern rider jag alltid med handskar för annars fryser jag så mycket om fingrarna. När jag ändå är inne på ämnet, någon som vet några bra riktigt varma ridvantar som inte är allt för klumpiga?

Dessa handskar rider jag själv i kan verkligen rekomendera dom sjukt bra att rida i och väldigt sköna!
Bild tagen från google!

Hårdträning!

Igår blev det ett riktigt hårt dressyr pass med Sack för Maria Carlsson, var helt slut efteråt så jag orkade faktiskt inte starta datorn och göra ett inlägg om hur det gick så det kommer nu i stället:P Sack gick bara i skogen i förrgår så han hade lite överskotts energi och ver inte helt lösgjord men det gick ganska bra ändå. Dock ville han gärna springa iväg så jag hade jag lite svårt att samla honom, vi tränade utan att jag visste om det på rörelserna från div I pogramet då jag ska vara med i dagstorps lag vilket ska bli väldigt roligt. I pogramet ingår bla öppna som vi tränade väldigt mycket på. I början ville han gärna gå antingen innanför spåret eller tvära lite för mycket och eftersom jag själv kände att jag inte var i absolut toppform så orkade jag ine riktigt hålla om honom tillräkligt men tillslut blev det bra i alla fall:) Tränade även på att göra en massa övergångar från galopp till skritt och från skritt till galopp, galopp till skitt osv. När vi väl avslutade passet var både jag och Sack helt slut så idag ska han bara få gå en skritt runda i skogen:) Texas vilade igår så idag ska han bara gå lungt markarbete i ridhuset eller skogen:)
Upp med blicken!;P
Ner med hälen och samla upp bakdelen!;P
Inga superbilder, menmen:)
Glömde nästan skriva att jag fick ett jätte bra tips! Har haft problem med ryggningar för Sack har velat flyta ut med bakdelen åt vänster vilket han även gjorde på träningen igår, då sa Maria att jag bara skulle ta ut vänsterhanden när jag gjorde en ryggning. När hon sa det tänkte jag bara "Eh jaha kan det verkligen fungera" men det gjorde det han gick helt rakt första gången jag provade det!:D

Tränings tips

Hittade ett klipp på en clinic med Adelinde Cornelissen, tyckte där var massor med bra tips! Provade själv idag och det gick super, fick verkligen resultat efter att ha provat övningarna tycker verkligen ni ska titta ooch prova själva även om man är hoppryttare, för hästen blir mycket lydigare och lyssnar verkligen på en! (orkade inte kluddade med att lägga upp filmen så det blir en länk i stället:P) http://www.youtube.com/watch?v=BXggCBsxjdE

Årets första hoppträning avklarad!

Igår var det äntligen dags för årets första hoppträning, Texas gick riktigt bra var ordentligt framme för skänklen vilket gjorde att han var riktigt härlig att rida. Däremot var han lite trött sista rundan men det är ju inte så konstigt då han inte är fullt igång än. Vi tränade på linjer och att ta ut svängarna ordentligt, vilket passade mig perfekt för jag behöver nämligen träna på linjer och få honom att verkligen "tagga till" mot hindren även om det är en jätte kort linje eller överlång distans, men det var i alla fall en rolig och givande träning (som vanligt:P). Hemvägen var däremot inte fullt så kul, det regnade nästan is, eller som dom säger på radion"underkylt regn";P och vägen var täckte med is. Tog mycket längre tid att åka hem än det brukar, men det var det värt:)

Någon mer än jag som vill ha sommar?!

Nu är jag verkligen trött på vintern, om det åtminstode kunde vara lite snö och vindstilla. Men nä i stället är det -15°C , blåsigt och ingen snö bara is, is och mer is! Tänk så mycket kul man kunde göra om det var sommar och fälttävlanssäsongen i full gång. Någon mer än jag som längtar efter sommaren?

En kul idé?

Idag i ridhuset såg jag en lite kul idé. Det var en tjej som hade lagt ett duntäcke på hästen, det fungerade som ett ländtäcke den ända skillnaden var att hon hade det över sadeln och satt på det. Tyckte det var en lite kul idé som man kan ha när man skrittar fram nu när det är så kallt ute.:) Vad tycker ni?

Årets första tävling!

I morgon är det dags för årets första tävling. Dressyr i dagstorp med Sack, ska starta lätt A:1 regional. Tittade på starterna och det verkar som det är väldigt hård konkurrens även om det inte är så många starter. Men, men jag kan inte göra mer än mitt bästa sedan får vi se hur långt det räcker. (Men vi får ju hoppas det går bra):)
Börjar tröttna på alla gamla tävlingsbilder hoppas det blir fler nu när tävlingarna börjar igen:)

RSS 2.0