Utvärdering av dagens prestation

På framridningen till Lätt B:1 kändes han riktigt fin, dock anade jag lite tjurighet från hans sida vilket tyvärr kom fram inne på banan. Överlag var han fin men några missar gjorde att vi tappade lite poäng. Så utan de missarna hade våra 69,310% kunnat ligga på över 70%, placeringsmässigt hade det dock inte gjort någon skillnad eftersom jag vann men det är ju alltid kul att få bra procent.


I Lätt A:1 gick han tyvärr inte lika bra, han var väldigt seg vilket gjorde det i princip omöjligt för mig att få bra tramp bakifrån och få upp formen ordentligt, dessutom var han lite olydig också och försökte emellanåt att komma undan mina hjälper och göra som han själv ville. Som tur var syntes det inte så tydligt så det påverkade inte procenten jättemycket, men det är klart att skulle han varit alert och ordentligt framme för skänkeln så skulle procenten garanterat gått upp åtminstone lite grann. Men även i denna klassen hade det inte spelat någon roll sett till placeringen, eftersom jag vann även denna klassen. Min procent i Lätt A:1 landade på 67,105%.


Något jag tycker är lite roligt är att även om jag ridit bland D ponnyerna så hade jag vunnit båda klasserna trots att det var både fler och bättre starter där. Så jag är faktiskt riktigt nöjd med dagens prestation, speciellt med tanke på att det var tre månader sedan Sack var ute på tävling.


I morgon kommer det även bilder från ritterna, dock inte världens bästa kvalitet men bilder i alla fall.


Resultat...


Leriga ridpass

Idag red jag konditionsträning på Texas på en oval slinga i skogen medan Sack fick gå lösgörande markarbete/dressyr. Båda kändes fina och gick lydiga så jag är nöjd med de små pollarna. Det var väldigt lerigt överallt så både jag och hästarna blev ordentligt smutsiga.


Eftersom Sack ska tävla i morgon gick han inte särskilt hårt, jag bara precis böjde igenom honom och slutade när han kändes mjuk och framåt.


Texas däremot fick sig en lungöppnare, han kändes också väldigt fin och det känns som jag börjar få upp konditionen på honom igen vilket känns bra för nästa helg går fälttävlans DM så då gäller det att visa vad vi kan.To do list 29 september

- Rida Sack och Texas

- Fixa stallet, mocka, byta vatten osv.

- Sack ska klippas

- Tvätta svansen på Sack

- Smörja och fixa utrustningen till i morgon (tävling)

- Plugga på programmen till i morgon


Terrängträning med future eventers i Össjö

Här kommer bilderna från terrängträningen i tisdags, som sagt var det väldigt mulet och regnade så det var i princip omöjligt att få skarpa bilder i rörelse. Så det blir två när vi står stilla och en suddig när jag hoppar så ni i alla fall får se lite från hur det såg ut när jag hoppade. 
Hela gruppen lyssnar på Magnus.
Lina på Isac och jag på Texas.
Som sagt, väldigt suddigt men det syns i alla fall att det är vi.

Dressyrträningen med Sack

Träningen för Catharina gick riktigt bra! I början tränade vi mest på basic grejer men sen började vi med lite svårare övningar. En övning tyckte jag var riktigt bra och efter att ha gjort den några gånger kände jag stor skillnad på Sack, han var mjukare, hade bättre framåtbjudning och var mycket lättare att hålla rakriktad och få in bogen på. Övningen gick till som så att jag skulle rida på en liten volt först i skritt och ställa honom inåt, sedan skulle jag flytta ut bakdelen och få honom att korsa bakbenen men inte frambenen, dom skulle gå kvar på volten. Alltså lite som att rida en bakdelsvändning på en volt. Sedan skulle jag ställa honom utåt och flytta ut bogen och korsa frambenen men inte bakbenen, alltså lite samma sak fast tvärtom. Detta skulle jag sedan göra i trav också fast på en lite större volt. Som sagt en riktigt bra övning!


I slutet tränade vi också på att få det där flytet och rörligheten i skänkelvikningarna. I början gick det lite småtrögt men sen alltså wow! Jag riktigt kände att jag fick till det och det bara flöt fram! Så nu får vi bara hoppas att skänkelvikningarna på helgens tävling går lika bra!


Kungshaga gård nästa!

Sitter i bilen med Sack bak i släpet på väg till Kungshaga gård för dressyrträning för Catharina Almroth. Det var ett tag sedan sist så det ska bli roligt att rida för henne igen, dessutom känns det bra att ha ridit en ordentlig träning för instruktör denna veckan för på söndag är det dags för dressyrtävling för Sack och mig igen.


Kommer mer sen om hur det har gått, och har vi tur så kommer det även upp lite nya bilder!


Gårdagens terrängträning

Det blev riktigt stressigt igår för att hinna till träningen, jag slutade tio över tre men var inte hemma förrän halv fyra och vi skulle köra fyra. Som tur är så hjälpte mamma mig med Texas så att jag hann äta nånting och packa all utrustning innan vi körde. Det tog lite mer än en timme att köra dit och vi lyckades dessutom köra fel två gånger då det var väldigt dåligt skyltat, men tillslut kom vi fram. Texas var ovanligt jobbig att brodda för han försökte springa runt och sparkade hela tiden men efter mycket envishet så gick det.


Terrängbanan var väldigt stor och fin, massor med bra hinder att träna på och det var väldigt backigt och varierat underlag så det var roligt att träna på att rida på en sådan bana. Jag fick även prova hoppa en hinderkombination jag aldrig hoppat förut, man skulle galoppera ner i en vattengrav och hoppa ett smalhinder föreställande en anka som stod i vattnet och sen hoppa upp över en stock. Jag trodde ankan skulle vara det svåraste eftersom ett så smalt hinder kräver väldigt mycket inramning vilket kan vara svårt på Texas, men det som var svårast och krävde mest inramning var faktiskt stocken man skulle hoppa upp över. För efter ankan tappade dom lite inramning och det var därför lätt att dom flöt ut till vänster och smet förbi stocken så där gällde det att hålla om och ligga ett steg före hästen.


Texas var lite på sitt sur/stirriga hingst-humör och försökte därför springa iväg lite till vissa hinder och visade lite väl mycket humör emellanåt men efter att vi hoppat fram ordentligt mjuknade han lite och blev mer lätthanterlig, och hoppade då även bättre.


Jag är i alla fall riktigt nöjd med våran prestation och med träningen, dessutom var det en riktigt rolig och lärorik träning!


Det var väldigt mulet och regnade lite så det var absolut inget foto-väder så alla bilder där jag hoppar blev därför suddiga, men där är några bilder på hela gruppen när vi står still och lyssnar på Magnus så dom kommer förmodligen upp senare ikväll.


Träning på Niklas bana ikväll!

Ikväll är det dags för terrängträning för Magnus Gällerdahl igen med future eventers, denna gång i Össjö på Niklas Lindbäcks bana. Jag har aldrig varit där så det ska bli roligt att rida på en ny bana och kanske prova lite nya hinder.


Någon som varit där och tränat, är det en fin bana?


Typ-hinder i terrängen

Bank, ett vanligt hinder som dyker upp i både lätta och svåra klasser. Finns massor med olika varianter, banker där man bara hoppar upp och sen ner, banker med hinder på eller som här med ett hinder som nerhopp.
Hus, ett ganska lätthoppat hinder som också kan förekomma både svåra och lätta klasser.
Trakhener, stock med grav under. Inte särskilt svårhoppat men kan vara ett riktigt psykhinder för ryttaren.
Spets, ett svårt hinder där set krävs mycket inramning.
 Sunken road, först nerhopp och sedan upphopp, som en bank fast nergrävd.
Upphopp/nerhopp, säger sig själv, man hoppar upp eller ner. Mot detta hinder ska man rida i ganska lungt banhoppningstempo så att hästen hinner se hindret ordentligt.
Smalhinder, finns i många olika varianter men detta är ett exempel. Ett svårt hinder som kräver väldigt mycket inramning och rak ock kraftfull anridning.
Vattengrav, förekommer i både lätta och svåra klasser, svårigheten beror lite på vattendjupet, underlaget och om det är något hinder före eller efter.
Grav, förekommer också i både svåra och lätta klasser. Ett hinder som många oerfarna hästar kan tycka är väldigt läskigt att hoppa. Vid anridningen bör man rida ganska lungt i ett lågt tempo så att hästen hinner se hindret.
Stock, förekommer nästan alltid i alla klasser på alla terrängbanor, med andra ord ett väldigt vanligt hinder. Inte alls svårhoppat då hästarna oftast bjuder bra på hindret, väldigt inbjudande för både ryttare och häst.
Kulvert, inte heller något svårt hinder. Kan se ut på många olika sätt detta är det vanligaste exemplet.

Studiedag!!!

Idag har jag studiedag så jag är ledig hela dagen, riktigt skönt! Dock har jag en del plugg att göra också men jag lär ju hinna med mycket mer än bara det.


Johan kommer idag och ska rida Sack så han och jag ska rida ut en runda så tar jag Texas för han ska ändå bara gå lugnt idag, och än så länge ser det ut att bli riktigt fint väder så vi får hoppas det håller i sig. Sedan hade jag tänkt fixa en del med utrustningen så har jag tur vill Johan hjälpa mig med det.


Dressyr med Texas

Nu äntligen kommer inlägget om dressyrpasset med Texas i fredags! Texas gick som jag redan har skrivit i att tidigare inlägg riktigt bra, i början var han lite okoncentrerad och visade verkligen hur tråkigt han tyckte det var (skulle Texas få välja skulle vårt träningsschema bara bestå av uteritter och terrängträningar) men mot slutet lossnade han och gick jättefint.

 

 

Jag fokuserade inte så mycket på formen utan lät honom gå i den egentligen lite väl öppna formen som han helst går i, i stället la jag fokusen på att få honom lydig, genomarbetad och lyhörd för mina hjälper. Vilket jag tycker jag lyckades bra med, mot slutet kändes han riktigt loss och lydig, och när han går så bra kommer också den höga formen som jag vill ha upp honom i.

Jag och Texas efter terrängen på SM:et.

Terränghoppning med Sack

Idag har jag alltså hoppat terräng med Sack och jag är verkligen nöjd! Sack var riktigt pigg och det verkade faktiskt som han tyckte det var lika roligt som jag (för er som inte vet så är Sack inte något stort fan av att hoppa, dock har han otrolig hoppteknik). Han flög över alla hinder och tvekade bara lite på ett vitt steeple hinder som enligt honom såg ut som om det skulle vakna till liv och äta upp honom om han hoppade över det, men han hoppade duktigt nog i alla fall på första försöket(!) Jag avslutade med att rida en liten bana där jag hoppade två hinder som jag vet kommer att komma på DM:et i den klassen jag ska rida med Texas.

 

I Tågarps rf ska dom ganska snart ha en pay & cross, som en pay & ride fast man hoppar terräng i stället. Och jag är faktiskt rätt sugen på att anmäla mig och Sack dit, ingen svår klass men någon liten P80 skulle vara kul att prova med honom och se hur han reagerar.

 

Eftersom det regnade så blev det tyvärr inga bilder så ni får nöja er med en gammal bild, men ni kan ju njuta av hans otroliga hoppteknik ändå. ;)


Planer för idag

Jag börjar dagen med något så roligt som att mocka och fixa stallet, sen hade jag tänkt att Texas skulle få gå en runda i skogen. Sack ska få hoppa terräng nere i dagstorp idag, det har kommit lite nya hinder så det ska bli kul att få prova hoppa lite på dom.


Regnig dag

Hos mig har det regnat hela dagen så eftersom båda hästarna skulle gå i skogen fick jag rida i ösregn. Vartenda stig i skogen låg under vatten och det kändes snarare som att rida runt i amazonasfloden än på en stig. När jag red Texas regnade det bara lite men senare när det var Sacks tur fullkomligt vräkte regnet ner, så när vi kom hem igen var både jag och Sack helt genomblöta.


Men det gick i alla fall bra med både Sack och Texas idag, det kommer ett inlägg senare om dressyrpasset med Texas igår som gick väldigt bra.


En kul grej

 Nu efter att Sara tog silver i OS så är det fler som vet vad fälttävlan är och lite om hur det går till, så häromdagen hade mamma berättat på jobbet att jag ridit SM i fälttävlan. Lite senare hade någon frågat hur vi kunde få in tre hästar i transporten, mamma hade bara ”vadå tre hästar?” då hade han som frågat sagt att ”Ja, det är väl tre olika moment så ni har väl en häst till varje?”. Han trodde alltså att man hade en häst till dressyren, en till hoppningen och en till terrängen, så när mamma berättade att man har samma häst till alla momenten så blev han lite imponerad.  Och det är ju lite det som är tjusningen men samtidigt det svåra med fälttävlan, att både häst och ryttare måste vara otroligt allround och bra på allt för att lyckas.

 

Stil SM 2012-invigningen

 Alla ryttare gick in på ett långt led iklädda tävlingskläder och framför oss gick en shettis med vagn där borgmästaren åkte, bakom shettisen gick tre hästar med ryttare som var utklädda i långa klänningar och hattar, även borgmästaren var utklädd.  Sedan ställde alla upp på ett led framför den ”stora” publiken, Lars Christensson och borgmästaren höll tal och två tågarpare sjöng nationalsången. Sedan ropades alla ryttare upp och när speakern sa ens namn skulle man ta ett steg fram och hälsa. Efter det skulle borgmästaren hålla ännu ett tal, lite kortare denna gången och sedan högtidligt klippa ett gulblått band. Dock gick det inte särskilt bra, han hade fått en dålig sax så bandet gick inte av så han fick stå och såga ett bra tag innan det gick upp. Sedan gick vi ut igen till Loreens euphoria och i utgången fick alla en så kallad ryttarpåse med lite smått och gott i, bland annat ett jättefint vitt mountain horse schabrak. 

Lars Christensson håller tal↑
De som sjöng nationalsången↑
 
Borgmästaren visar hur man ska gå ;) ↑
 

Bilder från Stil SM 2012- banhoppningen


Dagens ridpass

Idag vilade Texas medan Sack fick gå dressyr i ridhuset. Sack kändes riktigt fin och var verkligen rolig att rida. Energin var det absolut inget fel på, tvärtom låg han på i bettet som sjutton i början men efter maaaassor av övergångar, skänkelvikningar och halvhalter lossnade han och trampade på under sig på rätt sätt.


Jag fokuserade framförallt på att få honom mjuk och lydig vilket jag tycker jag lyckades med bra, dock var det lite svårt att göra vissa övningar jag tänkt göra då vi som mest var sju i ridhuset. Men det är väl bara att vänja sig för på vintern när man inte kan rida ute på kvällarna är det inte ovanligt med 14 ekipage i ridhuset samtidigt.


Stil SM 2012-hoppningen

På framhoppningen kändes Texas lite seg i benen, förmodligen efter gårdagens terräng. Men sen inne på banan fick jag bra fart i honom och för ovanlighetens skull rev han inte ett ända hinder!;) Däremot fick vi ett stopp på ett hinder där minst halva startfältet i varje klass fick problem, jag vet egentligen inte vad det var som var så svårt med det hindret mer än att det var rätt tittigt och bommarna hade en konstig grön färg som liksom smälte in i gräsmattan. Det kan också ha varit att precis snett bakom hindrets infångare satt två funktionärer på vita stolar omringade av färgglada blommor, dom satt lite konstigt för hästarna såg inte dom fören precis när man red an hindret, så det kan ju hästarna också ha reagerat på.


Men vi hade i alla fall ett bra flyt hela rundan trots stoppet och jag är nöjd med våran prestation(er)! Resultatmässigt var det långt ifrån våran bästa tävling men vi höll en bra känsla i alla momenten, vi hade kul och jag lärde mig massor och det är ju det som verkligen betyder något! Nu är det bara en fälttävlan kvar i år, DM som går i hemmaföreningen Dagstorp. Så nu laddar vi om och satsar på det!


Bilder från hoppningen kommer i morgon!:)


Stil SM 2012-terrängprovet

 Idag red jag terrängen och fastän det blev två stopp var jag helt lycklig när jag gick i mål. Nu kanske många undrar hur man kan vara nöjd med två stopp, men jag kan säga att jag är otroligt nöjd över att vi över huvud taget kunde genomföra det. För i år har turen verkligen inte varit på vår sida, vi har fått flera bakslag där Texas har varit tvungen att vila osv. och han har därför ingen riktigt bra kondition, och för bara några veckor sedan var det absolut inte säkert att jag ens skulle kunna starta. Så jag är otroligt nöjd i alla fall, och alla de riktigt svåra vägarna klarade vi utan problem.

 

Han stoppade på två helt olika hinder som i sig inte var särskilt svåra. Första stoppaet var på en -visserligen- stor steeple häck men annars inte svårhoppad, det som var jobbigt här var att det stod på en lerig och upptrampad åker med en lååång transportsträcka innan där hästarna blev lite trötta i benen pga. leran och heter man Texas blir man även utroligt slingrig, så där blev det ett stopp.

 

Andra hindret han stoppade på var en grankulvert men ”stup” direkt efter, det svåra här var att hästarna inte såg stupet förens precis i avtrampet vilket Texas reagerade på och stoppade.

 

Men jag är otroligt nöjd trots allt, så nu laddar vi inför hoppningen i morgon!
Terrängbanan

Nu har jag gått terrängbanan och jag kan säga att det kommer bli tufft, dock är det egentligen inte hindren som är det svåra utan de kluriga vägarna till dom. Banan är ca 2 kilometer och optimaltiden ligger på 4 min 8 sek vilket visserligen är ganska snällt med tid (i Falkenberg var banan rätt mycket längre och optimaltiden var bara 4.30). Men problemet här är att regnet vräker ner och det börjar redan bli lerigt och fortsätter det regna såhär kommer vattengraven svämma över, och efter några ekipage kommer det dessutom vara rätt upptrampat. Men vi ska göra vårt bästa, mer kan vi inte göra.


Dagens prestation

Idag gick alltså dressyren i fälttävlans SM, dagen till ära har hösten kommit på riktigt så jag går runt med mössan nerdragen över öronen och Texas har fått på sig ett fodrat täcke. Jag hann rida innan regnet började vräka ner men tyvärr hade inte alla den turen, och inte nog med att det regnade så blåste det halv storm också, och det gör det fortfarande.

 

 

Men nu ska jag komma till vad jag egentligen skulle skriva om, dagens resultat. Texas var otroligt fin på framridningen, mjuk och fin och bra med framåtbjudning. Tyvärr höll det inte i sig inne på banan där han i stället slingrade sig som en hal orm genom hela programmet och tappade framåtbjudningen totalt, på grund av detta blev det ett par ganska grova missar som drog ner procenten och gjorde att jag inte kunde hamna på ett absolut topp-resultat men bortsett från det gick det rätt bra ändå. Jag ligger sjua av 21 starter och sex placerade med 63,333% motsvarande 25,3 stilpoäng, vilket ändå är ett helt okej resultat. Man får tänka att det kunde gått mycket värre, det är trots allt levande varelser med viljor och humör och inte golfklubbor. Och det är inte slut än, i morgon är det dags för terrängen och på söndag går hoppningen så det kan hända massor.


Tips till bloggare!

Ett tips jag själv använder mig av är att ha en lista i exempelvis mobilen med idéer till bloggen, så fort man kommer på något eller hittar en bra bloggidé på någon annans blogg skriver man upp det i listan.


Så när man sitter där med bloggtorka och försöker komma på bra inlägg så kollar man bara listan och så har man plötsligt massor av idéer!


Imorgon är det äntligen dags!

Imorgon börjar alltså äntligen stil-SM i fälttävlan, dressyren går på fredag (alltså i morgon), terrängen på lördag och hoppningen på söndag.Dressyrprogrammet jag ska rida är sv. fälttävlan lätt klass 2010, vilket känns lite skönt för det har jag ridit rätt många gånger nu. Som tur är går dressyren ute så jag behöver inte oroa mig lika mycket för att Texas ska total "dö" inne på banan, vilket han annars med 99% chans gör om det är inne i ridhus.


Jag är så sjukt taggad och hoppas verkligen att Texas är det också!


Startlistorna till SM är ute!!!


Veckans bästa pass!

Idag körde mamma ner mig till ridhuset och hjälpte mig lite när jag red Sack, och som rubriken lyder var det lätt veckans bästa pass! Fastän det var flera veckor sedan han gick ordentlig dressyr så gick han sjukt bra, han kändes så himla mjuk i både munnen och sidorna och lyssnade fint i princip hela tiden.


Jag red inte särskilt länge men väldigt intensivt och med bara små skrittpauser emellanåt, så när vi slutade var han ordentligt svettig (beror också på att han börjat sätta vinterpäls). Jag tränade framförallt på att få honom lydig och genomriden, genom att göra massor med övergångar hela tiden, rida skänkelvikningar och träna på att korta och länga honom i framförallt galoppen.


Tyvärr glömde jag kameran hemma så ni får nöja er med en gammal bild.


2012♥09♥08

Idag red jag dressyr på Texas i ridhuset, det gick rätt bra. I början var han lite jobbig i munnen och försökte antingen hänga i bettet eller släppa det och gå och skruva upp sig, men efter tio miljoner övergångar och ännu fler halvhalter så mjuknade han och gick fint. Som vanligt tyckte han inte det var särskilt roligt att gå dressyr, men det var faktiskt riktigt bra med framåtbjudning i honom i alla fall.
 
 
Pappa var med så jag fick honom att ta lite bilder, men det är lite olika ljus på bilderna för pappa provade lite olika inställningar eftersom det är svårt att få skarpa bilder inne i ett ridhus.
 Längtar tills vecka 42 och 43!

För då ska jag ut på prao, och precis som sist så har jag fått super bra prao-platser. Första veckan ska jag vara på kungshaga gård (kungshaga.com), och andra veckan ska jag vara med en distriktsveterinär som framförallt är inriktad på hästar men ibland är hon även på en smådjursklinik.


Förra året praoade jag på en hund och katt klinik vilket var både roligt och lärorikt, men att vara med en distriktsveterinär tror jag kommer bli ännu roligare! Och jag vet att jag inte behöver oroa mig för att jag ska reagera om det är mycket blod eller för nålar och sånt, för när jag var på hund och katt kliniken satt jag med på alla operationer (4-5 om dagen) och det var några där det var väldigt mycket blod. Men jag kände inte mig illamående alls, jag tyckte till och med det var intressant, och om någon skulle be mig förklara hur man kastrerar en hund skulle jag kunna beskriva det i detalj utan problem (ibland kunde det vara fem kastrationer per dag!).


Och att praoa på kungshaga gård kommer nog inte vara helt fel det heller, även fast jag vet att jag förmodligen mest kommer få mocka och ryckta hästar. Jag har varit och tränat på Kungshaga några gånger och det är verkligen helt otroligt fint! Såhär står det om gården på deras hemsida: "Gården på nära tolv hektar ligger lättillgängligt utanför Lund/Eslöv och bara tio kilometer från Flyinge.

Här finns 34 boxar av varierande storlek, uppvärmda och rymliga sadelkammare,dusch och toalett, nybyggt uppvärmt klubbrum med kök, ljust nybyggt ridhus 20x60, belyst utebana, belyst separat longeringsvolt, fantastiska uteridningsmöjligheter i Skarhults Kronopark i direkt anslutning till gården.

Sist men inte minst ett stort antal gräshagar och mindre hårdgjorda sandpaddockar. Allt vad en krävande ryttare kan önska sig för sin häst och träning."


Kan man få bättre prao...? Nää tror inte det!


Dagens ridpass

Idag hade jag egentligen tänkt rida dressyr på Texas men det blev inte så, i stället blev det lite konditionsträning/intervall. Det gick riktigt bra, han kändes fräsch och lydig och hade fortfarande massa energi kvar när vi slutade även fast han var rätt svettig. 
 
 
För Sacks del hade jag egentligen planerat att han skulle vila, men jag var sugen på att springa en runda, så Sack fick följa med och springa bredvid. Jag sprang 6 km på 27 min och höll ett bra tempo hela tiden och slutade inte springa en ända gång, så sen tyckte jag att jag förtjänade att bänka mig framför TV:en en timme och se Hawaii five 0 ;).

Planer för höst/vinter 2012

Efter fälttävlans SM:et med Texas som går om mindre än två veckor så ska han få ta det relativt lugnt resten av året, är dock lite sugen på att starta nån dressyr med honom i slutet av hösten innan han ska få vila helt några veckor i vinter.


Sack däremot har just nu ett litet tävlingsuppehåll, men tränar gör vi så klart ändå. Så nu i höst ska han få komma ut på en del dressyrtävlingar, men sen i vinter ska han få ta det rätt lugnt han med. Dock inte vila helt så länge som Texas men ändå få vila upp sig lite.


Hur gör ni med era hästar, har dom en period under året då dom vilar helt från ridning?


Dressyr SM storhäst


Terrängträning för Magnus Gällerdahl

Sitter i bilen med Texas bak i släpet på väg hem från terrängträningen med future eventers för Magnus Gällerdahl.


Vi var på en privat bana som jag aldrig ridit på innan, stor och bra underlag med många olika hinder. En liten utmaning var att det gick lösa får på banan, så hästarna hade lite att titta på.


Texas kändes riktigt fin, framme för skänkeln och bjöd på hindren. Dock var han lite hingstig emellanåt och fjantade sig en del men för övrigt gick det riktigt bra. Eftersom Texas tagit det lite lugnt nu ett tag efter Falkenberg så ville vi inte ta ut honom för mycket, utan bara låta honom galoppera på och ha kul. Så det blev inga stora hinder eller svåra vägar, bara lite små stockar och hoppa in och ut ur vatten.


Grattis till mig själv!

För idag fyller jag 15! Tyvärr är det skola som vanligt men när man blir överfallen av kompisar som skriker "Grattis!" så det ekar i hela korridoren och ens skåp är helt pimpat med glitter så känns det faktiskt rätt okej ändå.;)


Mitt skåp;).

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1759978/images/2012/pic_5044777e9606ee4f380000ab.jpg" class="image">


Dressyr SM i Flyinge

Har varit i Flyinge idag och kollat på dressyr SM för storhäst, tog såklart med mig kameran så i kväll kommer bilderna upp.Träningsplanering

För ett tag sedan hittade jag en jätte bra text på agrias hemsida om hur man lägger upp hästens träning, där var även ett exempel på en träningsplanering. Och jag tyckte den passade Texas nästan helt perfekt, där var bara vissa pass som jag var tvungen att byta plats på pga träningar med fast tid men annars ändrade jag nästan ingenting.


Träningsplaneringen:
Dag 1:
Dressyr, ca 30 min effektivt arbete inklusive lösgörande arbete.

Dag 2:
Uteridning med två sekvenser av klättring/galoppjobb.

Dag 3:
Longering eller tömkörning

Dag 4:
cavalettiarbete eller hoppning, effektivt arbete under 30 min

Dag 5:
Lång skrittur på varierande underlag

Dag 6:
Vilodag

Dag 7:
Uteridning på varierat underlag i skritt och trav


Vad tycker ni, verkar det bra?


RSS 2.0