On my wish list

Denna plastrong från equidesign ligger helt klart högt på min önskelista, tycker nästan alla deras plastronger är fina men denna var lite extra fin!

Tycker ni också den är fin??


Bilder från helgens tävling med Sack


Har glömt berätta!

Har ju helt glömt berätta hur det gick på tävlingen i helgen, men bättre sent än aldrig!

Jag red bara en Lätt A:1, det var med Sack så det var näst sista tävlingen för i år, sista än nu i helgen med både Sack och Texas. På framridningen gick det inte jättebra, men väl inne på banan gick det betydligt bättre!

Slutade tvåa på 67,895%, känns som ett helt okej resultat men i helgen satsar vi högre! Vill ju bli klubbmästare i år igen.;)

Kommer bilder i kväll!


Gårdagens träning

Igår tränade jag dressyr för Katharina med Sack, jag är riktigt nöjd med träningen. Han gick fint hela lektionen och speciellt i slutet gick han så himla bra!

I helgen är det KM, jag ska rida stora KM med både Sack och Texas och Johan ska rida Sack i lilla KM, deras första tävling så det ska bli spännande.


Ooops Texas...

Tycker det är kul att leta fakta om Texas, försöka hitta avkommor osv. Så idag när jag googlade runt lite på honom hittade jag texten nedan om honom på bukefalos, jag har hört från förra ägaren att han kunde vara väldigt elak mot stona vid betäckning, så nu fick jag ju det lite bekräftat... Haha nää min lille gangsterhingst, bara roligt att få veta lite mer om honom och om vi ska avla mer på honom i framtiden vet vi ju att det får bli på semin.


Utveckling - Texas

Förra året
Nu

Veckans blogg och gästbloggning

Fick precis reda på att jag blivit veckans blogg hos bakfickeryttarna och ska gästblogga på deras blogg.

Försöker komma på något bra att skriva till gästbloggningen, någon som har nån bra idé om vad jag kan skriva?


Varför jag inte bloggat och lite om min helg

Som ni kanske märkt har jag inte uppdaterat på några dagar, anledningen till det är att jag helt enkelt inte har haft tid. I fredags var jag på öppet hus på Polhem (gymnasie) hela kvällen och när jag kom hem var jag så trött att jag inte orkade blogga. Igår var det visserligen helg men jag hann ändå inte med bloggen. På förmiddagen red jag hästarna och fixade i stallet, sen en timme innan lunch pluggade jag och efter lunch åkte jag iväg med pappa till Center syd (köpcenter) och köpte present till en kompis och lite annat som behövdes, och sen var jag tvungen att följa med pappa till Bauhaus vilket tog rätt lång tid. Och så var klockan plötsligt fem på kvällen och bara nån timma kvar tills jag skulle iväg till en kompis, så då hann jag inte heller blogga. Och att blogga efter att jag varit med kompisarna kändes lite väl sent då jag inte var hemma förens halv tolv och då fortfarande var lite skakig efter den äckliga skräckfilmen vi sett. ;)

Men nu lovar jag att jag ska bli bättre på att uppdatera er, har lite idéer som kanske dyker upp under veckan, så håll utkik!


Överst på min önskelista...

Ligger helt klart Charles owen hjälmen Pro II! Skulle vilja ha den i silvrig som på bilden, skulle verkligen vara riktigt snyggt i terrängen med mitt blåa hjälmöverdrag över och så det silvriga som syns fram (som på bilden), dessutom har mitt terrängschabrak silvrig kant! Galet snygg tycker i alla fall jag!


Texas pappa - Skattegårds Miramis

Är dom inte otroligt lika?! Halsen och hela kroppen, och sättet att röra sig på och hoppa, nästan exakt lika! Kan ju bero lite på att båda är hingstar, men jag har läst en del om Miramis och han och Texas verkar ha exakt samma temperament också!

Miramis på bilden. Bilden är lånad från Skattegårds stuteris hemsida.


Taggad till tusen inför 2013!

Är så otroligt taggad inför 2013, speciellt med Texas! I år har vi ju tyvärr haft otur med bad timing små skador/sjukdomar på både mig och Texas, det har aldrig varit något allvarligt utan bara små grejer som egentligen alla hästägare får vara med om minst en gång, men det har liksom kommit så otimat så att vi har missat flera tävlingar och träningar (och dessutom försämrat våra förutsättningar till bra prestationer). Men precis mot slutet det två sista fälttävlan verkade det som att problemen var slut, trots mindre träningstillfällen kändes det verkligen som allt bara lossnade(speciellt i terrängen), jag visste hur jag skulle göra i både svåra och lätta situationer och Texas gick super där efter! Nu är det vinterpaus från tävlingar men nu innan Texas tar vintervila ett tag har vi hunnit med en del lättare träning i både dressyr och hoppning, och det känns verkligen som att det mesta flyter på. Och det beror framförallt på mig, för att jag vet hur jag ska göra nu och kan se felen tydligare och framförallt rätta till dom. Jag har ju inte haft Texas så väldigt länge så vi lär ju oss fortfarande av varandra hela tiden, och det hoppas jag att vi fortsätter att göra.

Så nu är jag otrolig taggad inför nästa år, få visa vad vi går för! För jag vet att vi kan om vi bara vill, och det vill vi, så otroligt mycket! Nästa års mål är att starta en* stjärnigt, och det tror jag faktiskt vi kommer klara, om bara både jag och Texas håller oss friska och inget händer. Hoppas fler än jag blev taggade av detta inlägg, hoppas det och lycka till alla läsare med era hästar!


Känslan när allt bara "klickar"

Igår när jag red dressyr på Texas kändes det verkligen som i princip allt bara klickade, jag hade inga höga krav på formen utan lät honom gå lite lägre med nacken och fokuserade i stället på att få honom mjuk och lydig, och det var han verkligen! Jag behövde bara lägga över vikten lite för att få honom att svänga osv. Han var så himla mjuk och fin hela tiden och lyssnade jättebra. Riktigt kul när han är går så bra och allt bara flyter på!


Vintertid för ett fälttävlansekipage

Det är säkert flera som har undrat vad ett fälttävlansekipage hittar på om vintrarna när marken är frusen och det ligger snö och is överallt, går i ide? Nej inte precis, vintern är faktiskt konstigt nog väldigt intensiv och tidskrävande för att man ska hinna med allt. Så nu tänkte jag berätta hur vintern ser ut för mig och Texas.

Årets sista fälttävlanstävling går oftast i slutet av september/ början av oktober, efter den tävlingen får Texas ta det lugnt några veckor. Sen i början av December går KM i dressyr, och det vill jag rida så några veckor innan det rider jag mycket dressyr. Efter KM (början-mitten av december) vilar Texas helt från ridning i ca tre veckor, då får han tid att vila upp sig så ordentligt. Efter vilan (slutet av december) är det dags att sätta igång honom igen. Eftersom han har vilat så pass länge är det viktigt att sätta igång långsamt, så i två veckor skrittas han bara ut i skogen, första veckan ca 30 min skritt och andra veckan ca 1tim skritt. Efter det (början av januari) börjar jag trava och galoppera korta stunder på honom med skrittpauser emellan. Sen ökar jag trav och galoppbitarna mer och mer för varje vecka (men jag ställer än så länge inga krav utan bara fokuserar på att bygga upp hans kondition och styrka successivt). När jag känner att han börjar få upp konditionen igen (ca slutet av januari) lägger jag in lättare dressyrpass ca en gång i veckan så att han bygger upp styrkan i baken och ryggen också, en gång varannan vecka börjar jag även med lättare kavalettiövningar (hjälper till att bygga muskler i rygg och bak, gör även hästen kvick i benen). I februari är det sen dags att börja träningen på riktigt med fler och hårdare dressyr och hoppass, men framförallt träna upp styrkan i galoppen och konditionen genom galoppintervaller (galoppera länge och variera mellan ökad och samlad galopp) där jag står i fältsits. Förmodligen kan man tyvärr fortfarande inte rida ute så detta får man göra i ett ridhus, inte lika kul som ute men det funkar. I mars är det hårdträning som gäller, oftast och förhoppningsvis är det inte längre hårt i marken så då kan man börja med ordentliga konditionspass med riktig terränggalopp. Nu är det också äntligen dags för terrängträningarna att börja igen! Men bara för detta kan man inte glömma dressyren, en till två dressyrpass i veckan är bra. Och sen i slutet av mars går äntligen årets första fälttävlan (åtminstone nere i Skåne), och tjaa sen är vintern slut.


Dressyrträning med Sack

Igår var jag och tränade dressyr på Kungshaga igen för Katharina, vi tränade framförallt skänkelvikningar, öppnor, slutor och lösgörande övningar för att verkligen få med bakdelen. Sack var riktigt riktigt fin och kämpade verkligen fastän det var jobbigt och svårt. Jag fick också anstränga mig ordentligt för att få alla hjälper på rätt plats vid rätt tillfälle.

Det var en övning som var extra svår, jag skulle flytta in bakdelen och ha honom utåtställd, sammtidigt skulle jag få honom att korsa bakbenen men inte frambenen. Från den övningen skulle jag sen gå in i en bakdelsvändning och byta varv och sedan göra samma sak i det varvet. Riktigt ansträngande för hjärnan!

Det var i alla fall en väldigt rolig och bra lektion. Nästa onsdag ska jag ha med Texas i stället för Sack, ska bli kul att se vad Katharina tycker om Texas, tror faktiskt inte hon vet att han är godkänd hingst så ska bli intressant att höra vad hon tycker om honom.


somedpatrik.blog.se

Ja, det är min so-lärares blogg. Han har börjat lägga upp inspelade lektioner som summerar det vi kommer prata om på lektionerna i skolan så att vi förstår bättre, dessutom gör det att vi kan titta på lektionerna flera gånger och spola tillbaks om det går för fort. Jag tycker det är en bra idé och än så länge fungerar det utmärkt. Så hiss till dig Patrik för att du är en så bra lärare!


Härliga lille ponnyskrutt!

Idag red jag dressyr på Sack i ridhuset, gick verkligen super, är så nöjd med den lille skrutten! Vi tränade på rakriktning, övergångar och skolor, och allt gick faktiskt bra trots att han har vilat och tagit det lugnt flera dagar. I början var han lite seg i sidvärtsrörelserna och släpade med bakbenen, så jag tog spöet ett tag och viftade lite med det sidan om baken i skänkelvikningen så att han vaknade till lite, sen efter det flöt det på bra. Avslutade med att rida enkla byten på volten i samlad galopp, första bytena drog han iväg lite i övergången, men sen lyssnade han fint och gick riktigt bra!

Det är så roligt när det går såhär bra, blir så himla taggad inför tävlingen nästa helg (har ju inte tävlat på en heeel vecka;)).


Kanon och kalkon

Igår på TV 4 sporten blev gruppen "rädda mrs Medicott åt Sara Algotsson" veckans kalkon, något som skapade debatt inte minst på Facebook.


Personligen tycker jag det var ett rent ut sagt idiotiskt och korkat reportage utan någon som helst sann fakta. Mattias Tjernström påstod bla i sitt reportage att det var lurade barn som skänkt sin veckopeng till insamlingen, vilket är helt fel då gruppen använt sig av banköverföring (alltså kan barn i regel inte sätta in pengar). Han fick det även att låta som att Sara var värsta miljonären med en stooor anläggning och 16 hästar i "sitt" stall, men trots detta "tiggde" hon pengar av små barn. Fel, fel, fel... 1. Det var inte Sara som startade insamlingen utan Tina Lundin som fick idén när Sara gett upp hoppet om att få ihop tillräckligt med sponsorer.

2. Familjen Algotsson är inte rik, de har kämpat sig till framgång och själva fött upp de flesta av sina hästar.

3. Av dessa 16 hästar är knappt några deras egna utan hästar som är på tillridning och ska säljas, sponsorhästar med andra ägare osv.

4. Det är inte deras gård, gården är tyska ridsportsförbundets utbildningsanläggning.

5. Gruppen består till största del av vuxna, trots detta var det "lurade små barn som krossat sparbössorna" och skänkt pengar.

Finns garanterat mer faktafel men orkar inte kolla klippet fler gånger, blir så arg bara!


Saras systers klockrena svar på tal!


Min dag

Idag har jag faktiskt gjort rätt mycket, fast hästarna har vilar idag då dom har blivit vaccinerade. Igår gick jag upp relativt tidigt så idag tyckte jag att jag förtjänade en riktig sovmorgon så inte förrän halv tio gick jag upp. När jag segat lite vid frukosten gick jag ut och fixade hela stallet, mockade, sopade, bytte vatten osv. Sedan hjälpte jag pappa att måla en grej innan det var dags för lunch. Efter att jag ätit gick jag ut igen och fortsatte måla en stund och gjorde lite annat innan jag gick in och packade ihop lite grejer för sen skulle jag, pappa och min lillebror iväg på fridykning. Jag har inte varit på fridykning på ett tag nu eftersom det varit så mycket tävlingar på helgerna så det har varit svårt att hinna, men nu på vintern när det inte är så mycket tävlingar ska jag försöka vara där lite oftare. Har sammanfattningsvis varit en bra dag, i morgon kommer Johan och rider Sack vet inte hur vi ska träna men jag funderar lite på att träna i ridhuset.


Sunshine

Några av er visste kanske redan att jag tycker om att fota? Ni som inte visste det, nu vet ni. Var i alla fall ute och fotade för ett tag sedan så jag tänkte visa er dom bilderna nu! Vad tycker ni, blev dom bra?

Sååå klockren!


Märkesutrustning - viktigt eller inte?

Kan helt ärligt säga att jag inte bryr mig om min utrustning kommer från Hööks eller kingsland, huvudsaken tycker jag är att den är snygg och bra. Sen är det klart att märkesutrustning kan ha bättre kvalité och hålla längre än lite billigare utrustning, men utifrån min erfarenhet kan även billig utrustning ha bra kvalité.


Och nu när jag är inne på märkesutrustning kan jag ju inte låta bli att ta upp det märke jag tänker på först när någon säger "märkesutrustning", Kingsland. Jag vet att Kingsland har blivit otroligt populärt bland tävlingsryttare, och framförallt bland hoppryttare. Men jag kan absolut inte förstå varför, liksom vad är det som är så speciellt med Kingslands grejer mer än att de är fjantigt dyra?


Men det är klart, om jag skulle få välja mellan två schabrak för samma pris där det ena var märkes och det andra från ex. ullared skulle jag välja märkesschabraket. Men annars bryr jag mig faktiskt inte, för oftast känns det som att om man köper märkesutrustning är det märket man betalar mest för och inte själva produkten.


Vad tycker ni, är det viktigt med märkesutrustning?


Utklädningsdag

Idag är det alltså utklädningsdag på Tolvåkerskolan, innan visste jag ju inte vad jag skulle klä ut mig till men en kompis kom på en bra idé, så idag är jag och hon peab byggare. Hennes pappa jobbar på Peab så han har fixat kläder till oss. När vi gick på bussen i morse skrattade busschauffören åt oss och när vi gick sa han "skräm nu inte slag på folk..."


Bäckmörker och ösregn...

Men på något sätt en härlig ridtur ändå. Idag var Johan här igen och red Sack efter några veckors uppehåll då han varit i Florida och haft det skönt. Nu när det är vintertid blir det mörkt så himla fort så man hinner inte rida innan det blir mörkt, så det är reflexer och pannlampa på! Men det går rätt bra i alla fall. Tyvärr var det inte bara mörkt idag, det ösregnade dessutom och som alltid här nere i Skåne blåste det rätt bra också. Men med Johans härliga humor blev det en ganska lyckad ridtur ändå!


Som ni kanske märkt är inte uppdateringen den bästa, det beror på att jag pluggar till ett stort prov som innefattar danska, norska, finsks, isländska och samiska med både språkhistoria och glosor så det är som ni förstår en del att lära sig... Men jag ska försöks uppdatera bättre sen!


Längtar redan till fälttävlanssäsongen nästa år...


Hjälp mig!

På fredag är det utklädningsdag på skolan men jag vet inte vad jag ska klä ut mig till!?
 
 
Har ni några idéer på hur jag kan klä ut mig? I så fall, skriv det i en kommentar och hjälp mig!!!

Bilder från helgens tävling med Sack


Resultat!


Gårdagens träning

Igår tränade jag alltså dressyr för Katharina med Sack. Jag är nöjd med träningen fastän, Sack försökte springa iväg lite emellanåt när han tyckte det var jobbigt, men annars gick han riktigt bra! Vi tränade öppnor, slutor, enkla byten och lite annat som är med i Lätt A: P1 programmet som jag ska rida i helgen. Jag fick även lite bra tips som jag provade, dock lite svårt att förklara utan att liksom ”visa”. Men ett tips var att i början av en öppna liksom föra in båda händerna samtidigt så att ytterhanden går över manken och samtidigt som man gör det snabbt möta upp med innerskänklen, detta ska man bara göra en gång. Ett bra tips tycker jag och som verkligen funkade och dessutom inte var så svårt att genomföra, det svåraste var i så fall att snabbt möta upp med innerskänklen.
Bjuder på en bild på Katharinas extremt keliga katt!

RSS 2.0