Rädda Mrs Medicott

Antar att ingen i ridsportsverige har lyckats missa Facebook-gruppen "Rädda Mrs Medicott åt Sara Algotsson Ostholt"?!


Anledningen till att gruppen startades var för att försöka hjälpa Sara att behålla sin nya stjärnhäst Mrs Medicott som hon tänkt rida OS med 2016.


Folk kan alltså skänka pengar till insamlingen för att hjälpa till, än så länge har man lyckats få in hela 457.620 kronor och målet är en halv miljon. Som jag har förstått det kommer sponsorer betala halva summan (och Sara kommer naturligtvis bidra också). Men om pengarna inte skulle räcka kommer hela summan gå till Svenska fälttävlanskommitténs ungdomssatsning, vilket jag tycker skulle vara ett väldigt bra sätt att använda pengarna på också.


Självklart är jag med i gruppen och stöttar detta, är ni läsare också det?? Har ni i så fall skänkt lite pengar??


Dagens ridpass med Texas

Eftersom jag red dressyr på Texas igår skulle han bara ta det lugnt idag, så idag red jag honom en runda i skogen och en liten stund på sandvolten och böjde igenom honom lite innan jag skrittade hem igen. Är nöjd med ridpasset, Texas kändes pigg och fin hela passet även när jag red på sandvolten.


Ikväll ska jag till Kungshaga (där jag praoade en vecka) och träna dressyr för Katharina med Sack, tänkte se om jag kan rida igenom programmen jag ska rida i helgen annars vet jag inte vad vi ska träna på men det kommer ett inlägg sen om det!


Längtar redan

Årets fälttävlanssäsong har nästan precis tagit slut men jag har redan börjat längta till nästa års säsong, jag tycker nästan vi kan snabbspola fram till ungefär slutet av mars för då går årets första fälttävlan här nere i Skåne! Och bara för att längta ännu mer sitter jag och kollar igenom bilder från årets terrängritter, läääängtar!!!
Årets första terrängträning
Årets första fälttävlan
Starten i Dagstorp
Terrängträning med future eventers
Träning för Texas förra ägare
Fälttävlan i Falkenberg
SM!
DM!

2012♥10♥29

Var så himla fint väder så jag kunde inte låta bli att rida ut en runda med Sack, vindstilla, frost och solsken + en härlig och pigg häst. Kan det bli bättre?! Mamma var även gullig och tog lite fina bilder på mig och Sack, känns som det var länge sedan jag la upp en riktig bildbomb så det får ni här från den härliga ridturen!

Gymnastikhoppning

Idag var jag nere i ridhuset med Texas och hoppade gymnastik. I början var han lite loj men när jag värmt upp ordentligt och börjar rida lite över trav-bommar så vaknade han och gick riktigt bra.


När jag värmt upp en stund travade jag över några bommar i följd några gånger, sedan la jag upp sista bommen + en till bom på sockerbitar så att det blev ett kryss, de bommar som låg kvar på marken längden jag avståndet mellan så att det blev anpassat efter galopp. Så galopperade jag genom den övningen några gånger innan jag la upp en till bom på sockerbitar och red genom det osv, tillslut var det fyra kryss i följd och två galoppbommar framför. Sedan höjde jag kryssen till räcken så att han fick lyfta lite mer på benen, och som ett lite kul och inte så svårt avslut på träningen hoppade jag ett vanligt räcke ur vänstersväng som låg på ungefär 1.10 m.


Jag tycker det var en bra och rolig övning som både stärker galoppen och gör hästen kvick i benen. Om ni hade lite svårt att förstå min beskrivning av övningen så ser ni hur den såg ut på bilden nedan, inte särskilt vackert ritat men hoppas ni förstår ändå (fyrkanterna är sockerbitar).


Lätt A:4, Lätt A:1-Willands RF

Framridning Lätt A:1: Han kändes riktigt fin och hade bra framåtbjudning, dock kändes han liiiite spänd men inte så att det hade så stor betydelse.


Lätt A:1: Långt ifrån min bästa ritt men ändå helt okej, lyckades få ihop 64,211% och kom två (vilket ändå kändes bra då nästan halva dressyreliten var där). Jag tycker faktiskt jag gjorde allt jag kunde genom hela programmet men Sack var väldigt spänd och tittig och kastade sig lite några gånger så det drog ner procenten en del tyvärr.


Framridningen Lätt A:4: Även på framridningen till denna klassen kändes han fin, till och med ännu finare, men dock fortfarande liiiite spänd.


Lätt A:4: Eftersom det gick på stor bana utnyttjades hela ridhuset, en kortsidan tyckte Sack då var väldigt läskig så när jag red ett varv runt spåret innan jag skulle starta fick jag knappt förbi honom där. Tyvärr blev han inte mindre rädd för att han redan gått förbi där så han tvärnitade där en gång och konstrade varje gång jag red förbi där, dessutom gjorde denna kortsida att Sack gick och spände sig och tappade bjudning genom hela programmet. Vilket resulterade i så pass låg procent som 58,049%. Menmen, jag får vara ganska nöjd ändå med tanke på att det var vår debut i Lätt:4 och dessutom första gången på stor bana.


Sista dagen på praon

Igår var sista prao-dagen hos distriktsveterinärerna i Flyinge, jag fick precis som dagen innan följa med veterinär Ida ut på två besök. Först var vi hos en häst med lite svullna ben som sedan tidigare även haft andra problem, det var inte jättemycket Ida kunde göra, hon tog några prover, kände på benen och bestämde med ägaren att hästen skulle röntgas. Sen var vi klara där. Nästa patient var en häst med stor svullnad nedanför ena ögat. När vi kom dit och kollade och kände lite på svullnaden kändes det först som en varböld. Hästen fick lite lugnande så att Ida kunde sätta på munstegen och kolla ordentligt inne i munnen. När Ida grejade inne i hästens mun fick jag hålla undan tungan på den och lysa med en liten lampa så att Ida kunde se ordentligt. Efter lite pillande i munnen hittade Ida en foderinpackning i ena kinden (alltså foder som klumpat ihop sig och fastnat i kinden), hon fick ut den ganska lätt och det var verkligen en ordentlig klump foder som fastnat där, det luktade ganska illa så förmodligen hade det suttit där ett tag. När foderinpackningen var borta upptäckte vi att även att svullnaden var borta. Så det vi trott var en varböld var i själva verket en stor foderinpackning, vilket var positivt. Så för att minska risken för att fodret skulle fastna där igen raspade Ida lite på tänderna sedan var vi klara där. Resten av dagen var jag på kliniken i Flyinge och hjälpte till där innan det var dags att åka hem igen.


Så nu är dessa två praoveckor slut, det har varit otroligt kul på båda ställena men det roligaste var nog ändå hos veterinärerna, jag har lärt mig mycket samtidigt som det har varit roligt!


Gårdagen

Igår på praon var jag med veterinären Ida ut nästan hela dagen, hon hade jouren så det var en del att göra. En häst med hosta, en annan med svullna ganacher och en böld på underkäken, en häst med ganska allvarlig kolik, förkylda höns, hund som blivit attackerad av ett vildsvin och behövde sys osv. Det var i alla fall väldigt roligt! (Stackars Ida fick dock hålla på halva natten också)


När jag kom hem igen red jag både Sack och Texas varsin runda i skogen och fixade lite i stallet, det var riktigt kallt och äckligt när jag red och senare på kvällen började det hagla och snöa också.


Min dag på praon

Idag på praon fick jag på förmiddagen följa med en av veterinärerna ut på två besök. Det första besöket var i ett kostall där en kviga (ko som inte fått kalv än) skulle kollas då bonden misstänkte att hon kanske var dräktig. Men det var hon inte vilket var en glad nyhet för bonden! Sedan åkte vi vidare till en häst som skulle besiktigas, och det gick också bra. Eftersom ägaren till hästen skadat foten var det jag som fick springa med hästen men det gick bra, den var så lugn och snäll så.


Klockan ett var vi tillbaka i Flyinge på kliniken igen, då hjälpte jag en annan veterinär vid en undersökning av en hund med klåda. Sen åt jag lite lunch och sen var det inte mycket mer. Jag satte frimärke på maaaaassor med brev som skulle skickas iväg, jag hjälpte till med städningen och tittade när två shettisar vaccinerades. Sen var den prao-dagen slut.


Lyckat ridpass!

Idag var jag som planerat i ridhuset med Sack och red igenom programmet och tränade på olika delar ur det som var lite extra svåra och lite annat som behövdes tränas på. Jag red i över en timme men Sack blev faktiskt inte riktigt trött förens precis mot slutet, det gick riktigt bra hela passet och jag fick verkligen energi i honom och det mesta som varit lite svårt innan gick faktiskt bra idag. Så Förhoppningsvis går det lika bra nu på lördag på själva tävlingen men det vet man aldrig.


Pluggar Lätt A:4...

Eftersom jag ska rida Lätt A:4 i helgen så gäller det nu att verkligen få in programmet så att jag inte får hjärnsläpp inne på banan sen när det verkligen gäller. Lite svårt är det eftersom det går på stor bana (20x60), men jag ska nog lära mig det. Jag hade tänkt rida igenom det i morgon med Sack i ridhuset, förhoppningsvis kan mamma hjälpa mig lite då ifall jag inte kan programmet helt och om vi har klickar hon kanske lite bilder också!


Haha rätt sant!?


Första dagen hos distriktsveterinärerna i Flyinge

Denna veckan är andra och sista praoveckan, förra veckan var jag ju på Kungshaga gård men denna veckan ska jag vara hos distriktsveterinärerna i Flyinge.


Så idag var alltså första dagen där, idag skulle jag bara vara på kliniken i Flyinge så det var inte jättemycket att hjälpa till med. Precis som förra året på hund och katt kliniken Prima liv var det mest bara att vara med vid undersökningar och kanske hjälpa till lite där, och vara med och titta vid operationer. Sen fick jag även fylla på lite kanyler osv, rengöra undersökningsborden och torka golven efter patienterna. I morgon tror jag jag ska få följa med ut på "fältet" som dom säger, så då blir det nog lite mer att göra men det var i alla fall rätt kul dör idag, så det känns som en bra prao.


Jag lever!

Som ni kanske märkt har bloggen inte uppdaterats på några dagar, anledningen till det är att jag har varit på moppekurs i Osby över helgen. Jag var där med en kompis och vi hade verkligen otroligt kul! Det var både teori och körning, vi fick köra både vanlig moppe och fyrhjuling.


Första dagen fick vi framförallt bara lära oss lite hur det funkade och träna på att köra mellan koner, bromsa, köra så långsamt som möjligt utan att sätta ner fötterna, och köra liiiite i trafiken. Och så hade vi ganska mycket teori. Andra dagen fick vi köra mer, vi började med att köra 3 mil längst slingriga små vägar i skogen och även köra en del på grusvägar. Det var riktigt kul att få köra så länge och vår ledare, Putte var riktigt rolig och skojade med oss hela tiden. Sedan åkte vi tillbaka och hade lite teori innan vi skulle ut och köra igen. Denna gången körde vi tre per ledare och var lite mer ute i trafiken inne i "stan" bland bilar osv. Vi hade riktigt kul och gasade på ordentligt emellanåt! Som sagt riktigt kul har det varit och jag tycker verkligen alla i Sydsverige som ska ta moppekort ska gå intensivkursen i Osby!


Hur jag rider fram inför terrängmomentet

Inför terrängmomentet i fälttävlan rider jag fram i 20-30 min, beroende om det är en- eller flerdagars fälttävlan. Om alla tre momenten rids på samma dag är hästen redan lite uppvärmd även om det är några timmar mellan starterna, så då rider jag inte fram mer än 20-25 minuter. Om de olika momenten däremot är utspridda på flera dagar behövs lite längre framridning.

 

Jag börjar med att skritta fram i ca 15 minuter, efter det börjar jag trava lite lugnt. När jag travar är jag noga med att göra saker hela tiden så att hästen vaknar och blir uppmärksam, ex. lägga volter, rida serpentinbågar, öka och minska traven osv. När jag känner att hästen är igång (efter att ha travat ca 5 min) går jag över i lugn arbetsgalopp, och galopperar bara några minuter tills hästen börjar bli varm i kroppen. Sen skrittar jag några minuter igen så hästen får hämta andan och passar då på att böja igenom genom att rid på små volter och göra fram- och bakdelsvändningar. Sen börjar det bli dags att sätta igång ordentligt och hoppa fram. När jag hoppar fram hoppar jag aldrig mer än några språng, så när jag hoppat 4-5 språng slutar jag. Det spelar ingen roll om det känns bra eller dåligt, det är inte på tävling du ska träna, det får du göra hemma för det blir ändå inte bättre av att du hoppar slut på hästen. När jag har hoppat så skrittar jag en liten stund igen, och när det är fem minuter kvar till start galopperar jag igång på riktigt så att hästen vaknar upp och får upp flåset. Då är det ingen samlad mellangalopp jag menar utan verkligen länga på långsidorna, och hästen ska flåsa. Gör den inte det kommer du förmodligen inte få upp tempot tillräckligt högt fören efter halva banan, och då får du tidsfel. Sen när funktionären vid startbåset ropar att det är två minuter kvar till start börjar jag rida bort till starten, när det är en minut till start ruschar jag hästen korta sträckor precis utanför startbåset. Och när det är bara 30 sekunder kvar går jag in i startbåset, och när startern börjar räkna ner från tio gnuggar jag skänklarna lite i sidorna och rasslar lätt i bettet så att hästen förstår att nu är det snart dags. Och när starten går lutar jag mig fram och smackar flera gånger högt och driver ordentligt tills jag är över första hindret och hästen glömt alla hästkompisar och bara koncentrerar sig på mig.


Kungshaga gård

Idag har det inte hänt så jättemycket, jag har mockat boxar och ena lösdriften, vägt upp hö, sopat, tagit in hästar osv.
 
 
När jag och Janette (en anställd) skulle ta ut Fanta och hennes föl Foxen i hagen ville Foxen absolut inte gå in i hagen, han sprang runt och busade med oss ett bra tag innan han tillslut tröttnade på att busa med oss och följde med mamma Fanta in i hagen. Annars har det som sagt varit rätt lungt idag.
Tog även lite bilder på gården så att ni får se hur det ser ut!
 
 
Stora innestallet
Utestallet
Gamla stallet
Ridhuset

Verkning av ston och föl

Just nu sitter jag i ”klubbrummet” och har lunchpaus, idag har jag inte gjort sådär jättemycket på förmidagen, strött spån i båda lösdrifterna, fyllt på vatten, gett kraftfoder och hjälpt till när fölen och stona skulle verkas.

 

 Det låter kanske inte så kul att hjälpa till vid verkningen men det var det faktiskt, vi var tre stycken som höll fölet och stoet när fölen skulle verkas. Det första fölet tyckte det var lite läskigt när hovslagaren skulle ta bakhovarna, men efter ett tag gick det. Min uppgift var att stå vid fölets bog och stötta den om den fick lite svårt med balansen, och hålla den på plats om den började konstra, men även att hålla den lugn genom att klia den på halsen. Det första fölet, ”Blomman” var som sagt lite orolig i början men sen lugnade hon sig, då stod hon med huvudet lutat och hela sin tyngd på min axel med halvslutna ögon och tyckte det var såå skönt att bli kliad. Föl nummer två, ”Foxen” är inte så gammal så han tyckte det var lite läskigt men efter att ha bekantat sig lite med hovslagaren gick det också bra. Sista fölet var lite äldre och betydligt coolare så det största problemet där var att få honom att stå stilla, denna gång var mina uppgifter att både hålla stoet och stå vid bogen på fölet och klia. Fölet var inga problem men mamman stod och puffade på mig hela tiden och skulle klia sig på fölet så henne fick man säga till lite emellanåt.

 

Nu ska jag snart gå ner i stallet igen och mocka några boxar, väga upp hö tills i kväll, fylla på hö i lösdriften och lite annat. 


Första dagen på Kungshaga gård

Idag började praon så idag var det första dagen på Kungshaga gård där jag ska praoa en vecka. Eftersom jag tränar för Catharina Almroth som äger gården så har jag varit där innan så jag visste hur enormt stort och fint det är, 34 boxar, två stora sadelkammare, lösdrift, klubbrum, utebanor, nybyggt 20x60 ridhus…

 

När jag kom dit hjälpte jag till att lägga in hö i alla boxar och väga upp nytt hö, och så hjälpte jag till att ta in två ston med föl som skulle avmaskas och var med och höll fölen när dom avmaskades.  Sedan hjälpte jag till att mocka lösdriften där fölen och stona går. Efter det skulle Catharina iväg några timmar, under den tiden mockade jag i stora stallet (12 boxar), ryktade och red Sack, åt lunch och lite annat. När Catharina kom tillbaka strödde jag nytt spån i tre boxar, fyllde på hö i hönäten ute i lösdriften och vägde upp mer hö. Sedan var det dags att ta in alla hästarna, där är en anställd tjej som brukar ta in hästarna så jag hjälpte henne med det. Det tog ett tag att få in alla hästarna fastän vi var två, det var inte precis lite hästar som skulle in, vet inte exakt hur många men kanske runt 15 stycken var det säkert.  När alla hästar var inne skulle hö,spån,halm och lite annat skräp sopas bort både i stallet och på gången utanför uteboxarna. Sen var det dags för mig och Sack att åka hem.

 

Känns som denna prao-veckan kommer bli både intensiv och rolig, men framförallt lärorik!


Staffanstorps rf - Lätt B:1 Lätt A:1

Lätt B:1: Sack var riktigt fräsch och fin på framridningen, tyvärr tappade han nästan all den energin inne på banan och blev lite motvillig och seg. Jag fick en grov miss i andra galoppfattningen, han missförstod mig så i stället för att fatta galopp sprang han iväg i världens slängtrav, men efter några meter fick jag honom i galopp i alla fall. Men annars gick det bra, hamnade på 68,621 och överlägen vinst!


Lätt A:1: Även här var han fin på framridningen, skillnaden här var att jag lyckades hålla det även hela vägen inne på banan. Han kändes verkligen riiiiktigt riktigt fin, bra flyt, bra energi hela vägen, riktigt bra ökningar inga riktiga missar, allt kändes helt enkelt riktigt bra! Även mamma tyckte det såg riktigt bra ut, och min dressyrtränare som också ät domare gissade att jag skulle få runt 70%. Så när jag fick min kritik kändes det som ett skämt, 63,158%! Jag visste att jag förmodligen inte skulle få så bra som jag egentligen förtjänade eftersom den domaren ALLTID dömer ner mig, men 63%!?! Det kändes bara så sjukt, speciellt eftersom det var ekipage med flera riktigt grova missar som fick högre än mig. Men men, det är bara att släppa det och gå vidare, jag och andra som såg min ritt vet ju att det egentligen gick riktigt bra så att domaren inte kan döma ordentligt struntar jag faktiskt i, för jag vet att så bra har han faktiskt aldrig gått så jag kan vara riiiiktigt nöjd ändå!


Vilken bild ska jag välja?

På equipe finns det flera fina bilder från terrängen på DM:et, jag ska beställa hem en men kan inte bestämma mig för vilken.


Så vilken bild tycker ni jag ska välja av dessa nedan?


Förtydligande

Jag får rätt mycket kommentarer på "vilken söt ponny" jag har, så jag tänkte bara förtydliga lite om att jag faktiskt har två ponnyer.


Norrhaga Sack och Skattegårds Texas heter mina hästar. Sack är en C-ponny, newforest valack född 2002, honom tävlar jag framförallt dressyr med och har placeringar upp till Lätt A men har startar lätt A: P1 med bra resultat, men jag tränar även en del hoppning och terräng med honom. Sack är ljusare brun än Texas, han har stjärn i pannan och halva mulen är rosa/vit.


Texas är född 1994, D-ponny och är godkänd newforest hingst. Texas har jag haft sen förra året och det var på grund av honom jag började med fälttävlan, tillsammans har vi startat upp till Lätt B hoppning med placeringar, lätt A: P1 dressyr och P90 fälttävlan med placeringar. Förra året kom vi sexa i lag-SM, i år startade vi stil-SM och tog silver i lag-DM och kom individuellt preciiis utanför placering (alla dessa var i fälttävlan). Texas är ganska mörkt brun, har i princip likadana tecken som Sack men är betydligt grövre och har en enorm pannlugg så hans stjärn syns knappt.


Nu kanske det är fler som ser skillnad på dom, fastän båda är ganska lika och otroligt söta!


Sack är på bilden längst upp och Texas längst ner.


Gårdagens ridpass

Igår tränade jag kondition och tempo med Texas i skogen. Denna veckan har han varit lite hingstig och småsur men igår verkade han till och med riktigt glad vilket gjorde att han var rolig att rida. Jag red inte jätte länge men intensivt med intervaller så att han får upp flåset ordentlig.


Sack ska iväg och tävla i helgen så han gick lite lätt dressyr, han var också riktigt rolig att rida, ordentligt med framåtbjudning och jag fick bra tramp i honom. Förhoppningsvis har han lika fin framåtbjudning på söndag men det vet man aldrig, han kan lika bra vara jättestur och totalvägra, men det får vi ju inte hoppas!


Mål inför helgens tävling

På söndag ska jag till Staffanstorp med Sack och tävla dressyr, ska inte rida några svåra klasser alls, bara lätt B:1 och lätt A:1. Förr förra helgen när jag red dom klasserna fick jag 69% i lätt B:1an och 67% i lätt A:1an, men mina mål inför helgens tävling är högre satta.


Mål i lätt B:1: Ha en bra känsla genom hela programmet, han ska ha bra bjudning och vara under sig så att jag får fram och kan visa hans fina gångarter. Procentuellt ligger målet på 70% och upp.


Mål lätt A:1: Samma här, ha en bra känsla, framåtbjudning osv. Målet procentuellt ligger även här på 70% och uppåt.


Underbar dag!

Denna dagen har verkligen börjat jättebra, eftersom vi hade orientering idag började vi senare än vanligt så jag hann både ha lite sovmorgon och hjälpa till att släppa ut hästarna innan jag var tvungen att ge mig iväg!


Själva orienteringen gick rätt bra, det var 24 kontroller och man hade 2 timmar på sig och jag tog faktiskt nästan alla.


Vädret idag är ju också helt underbart, i morse var det två minus ute och alldeles dimmigt, nu är det några plusgrader och strålande solsken! På grund av orienteringen slutade vi tidigare så nu är jag hemma och ska snart gå ut och fixa stallet och rida i det fina vädret, funderar också på att ta med kameran och gå ut och fota i det härliga höstvädret.


Lyckad träning!

Idag har jag tränat dressyr med Sack och jag är riktigt nöjd! Han gick så himla bra och hade verkligen den framåtbjudningen jag vill ha i honom. Och sen kom gångarterna fram ordentligt också, han var riktigt luftig och fin fram och bakbenen kom upp ordentligt, så bra har han nog faktiskt aldrig visat sina gångarter! Så jag är som sagt riktigt nöjd och hoppas det går lika bra på tävlingen nu på söndag!


+ eller -?

Om ni skulle bedöma min sits på denna bilden, hur skulle ni beskriva den då, skulle det bli + eller -, eller kanske +/-?


Kommentera jag vill veta vad ni tycker!?!


Planer för dagen

Idag kommer Johan och ska rida Sack och Texas ska vila så för mig blir det ingen ridning idag. Däremot har jag massor med smutsig utrustning att fixa sen helgens tävling, så det blir till att stå i sadelkammaren halva kvällen. Sen hade jag tänkt hjälpa Johan när han rider Sack och kanske ta med kameran så ni får se hur det ser ut.


Länkbyte!

Kör ett länkbyte med Evelyn så klicka på länken och kolla hennes fina blogg!
http://ponnystaar.blogg.se/     
http://ponnystaar.blogg.se/
http://ponnystaar.blogg.se/
http://ponnystaar.blogg.se/
http://ponnystaar.blogg.se/

Film från DM:et

Erika har lagt upp en film på sin blogg från DM:et. Där är en film från min hoppning, lite från framtidningen till terrängen och lite från min runda i terrängen + filmer från andras terrängritter.


Så vill ni se den gå då in på hennes jättefina blogg: erikajoyisabella.blogg.se och kolla!


Fälttävlans DM 2012

Idag gick alltså fälttävlans DM (skåne) som också var årets sista fälttävlan. Jag slutade på en 6:e plats av fem placerade och 17 starter och ett silver med laget vilket jag är nöjd med.

 

Dock började det inte jättebra, Texas var på sitt värsta hingst-humör och ville allt annat än att sammarbeta och gå dressyr. På framridningen gick han okej, men sen inne på banan sprack det lilla som faktiskt var bra och han totalvägrade gå lydigt och avslappnat. Vilket naturligtvis visade sig på resultatet (dock tyckte jag domaren var lite väl snål, men men) som blev 62.8 straff (så dåligt har jag aldrig haft innan efter dressyren). Efter dressyren låg jag på en 13:e plats.

 

Sen hoppningen gick betydligt bättre. Så bra har han i princip aldrig gått och det blev en nolla i både tid och på hinder! Efter hoppningen hade jag klättrat upp och låg då som 11:a.

 

Eftersom regnet fullkomligt vräkt ner dagen innan så var framridningsbanan till terrängen inte kul att rida på, därför brydde jag mig inte om att ruscha honom ordentligt där utan hoppade bara precis fram och sen ruschade jag honom ordentligt på gräset i stället några minuter innan jag skulle starta.  Väl ute i terrängen gick det riktigt bra, Texas sög verkligen på framåt och bjöd riktigt fint på hindren! Hade faktiskt inte ett ända problem på nåt hinder fastän det var en rätt svår bana och det var ganska många som fick stopp. Däremot fick jag problem när jag skulle över en väg som man var tvungen att rida över. Det var inte själva vägen som var problemet utan när jag kommer ut ur skogen och ska rida över vägen kommer det en bil. Funktionärerna viftade och skrek på den att den måste stanna men den fortsatte, sen var det som om den förstod att den måste flytta på sig men då kör den upp i skogen precis på stigen där jag ska rida. Bilen hann såklart inte flytta på sig och jag tänkte absolut inte stanna men jag fick ju ändå dra ner tempot och rida runt om, och det tog ju en del på tiden. Men annars gick det riktigt bra! Felfri på hinder och tid vilket resulterade i att jag hoppade upp ytterligare och slutade 6:a, alltså precis utanför placering!

 

För laget gick det också riktigt bra. Vi lyckades ta 2:e placeringen! Så detta kändes verkligen som ett bra slut på fälttävlanssäsongen och hoppas det går lika bra (fast helst lite bättre) nästa år!


Lyckad dag!

Kommer ett mer detaljerat inlägg sen om hur det gick!

Packlista till fälttävlan

Så här ser min packlista ut inför en flerdagarsfälttävlan där vi övernattar. Som ni ser är det väldigt mycket saker att komma ihåg (här är ändå inte allt som ska med) så det kan vara bra att ha en packlista till hjälp.



Dressyrsadel
Svart kavaj
Sadelgjord
Två st vita ridbyxor
Dressyrträns
2 st tävlingstoppar
Vita och svarta handskar
Vitt schabrak
Långt spö
Stövlar
Sporrar
Hoppsadel
Hjälm
Schabrak
Stor nummerlapp
Gjord m magplatta
4 st hoppskydd
martingal
Pullartränset
Säkerhetsväst
Point two air jacket västen
Kort spö
Terrängskydd
Boots
Medical Card
Broddar och verktyg
Terrängklockan
Tejp till skydden
Kraftfoder+betfor
stor dunk med vatten
Två balar hö
Vattenspann+foderspann
Mjukisbyxor
Stalltäcke
Fleecetäcke
Lädergrimma
Kedjegrimmskaftet
longerlinan
Regntäcke
Regnjacka
Ländtäcke
Minst 3 par strumpor
Ryktväskan: Olika borstar, hovkrats,gummisnoddar, mankam,Glansspray,sax,trasa
Lädersmörja
Minst 2 vanliga tröjor
Flugspray
Sjukgrejor
Texas papper
Natt lindorna+bommullspaddar
Nummerlapp
Hårnålar
Donut
Hårnät
Plastrong+plastrongnål
Hjälmöverdraget
Gummistövlar
Kyllera+plasthandskar












Dagstorps outfit till fälttävlans DM

igår var jag på möte med dagstorplaget inför fälttävlans DM i helgen. Vi fick utrustningen till våra outfits och lite andra saker med dagstorps rf märken.


Precis som på lag-SM förra året ska vi vara svarta och gula som är dagstorps färger. Riktigt snyggt tycker jag! Om inte annat så syns vi i alla fall väldigt bra, vi ser ut som stora bin som surrar omkring i full fart.;)


Så här ska vi se ut (bild från lag-SM förra året).


Bilder från helgens tävling med Sack

Prisutdelningen! (jag står till höger)