Tisdagens aktivitet

I tisdags var jag med min dressyrtränare när hon tränade för en tysk tränare. Det gick bra, var väldigt intressant och han verkade vara en väldigt bra tränare. I slutet av träningen frågade Maria honom om han kunde sitta upp och prova, vilket han gjorde. Det gick bra i början men efter några varav började hästen försöka resa sig, absolut inga stora bara precis lätta lite med frambenen men han började ropa "Maria,Maria,Maria!", Maria försökte förklara hur han skulle göra för att få henne att sluta men han hoppade av nästan direkt och ville inte hoppa upp igen. Lite kul att tysklands tionde bästa ryttare inte vågar rida Maria Carlssons lilla häst:P

Barbacka

Red ut i skogen barbacka på Texas idag, blev en riktig härlig skritt tur! I morgon ska jag följa med min tränare till Åstorp där hon ska rida för en Tysk dressyr tränare. Ska försöka komma ihåg att ta med kameran:)
Glad matte;)

Bilderna från ridpasset


Dressyr på Sack

Red dressyr på Sack idag. Det gick otroligt bra, han var jätte mjuk och fin i munnen och trampade under sig jätte fint med baken han riktigt dansade fram! Tränade på att rida i riktigt samlad trav och galopp, provade till och med galopp piruetter! Kommer bilder sen:)


Dressyr med Texas

Red dressyr med Texas idag, tränade lite lösgörande och tempoväxlingar. Red även över några bommar så att han lär sig lyfta ordentligt på fötterna även i dressyren. Tyckte det gick väldigt bra med tanke på att han inte gått dressyr på en vecka.

Våren är här!


Min dag

Andra dagen på praon idag, var hos en veterinär igår som jag ska vara hos tre dagrar i veckan denna och nästa vecka. Men eftersom hon bara jobbar tre dagar i veckan så är jag två dagar hos Maria Carlsson (min dressyrtränare), så där var jag idag var väldigt kul! Ryktade fem hästar varav ett fölsto som jag total ”sanerade” inför när hon ska föla, red två hästar, en super mysig hingst och en jätte fin fem åring, fixade även två kandar och rullade massor med benlindor. Låter kanske jobbigt men det var sjukt kul så nu längtar jag tills fredag när jag ska dit igen.

Bjuder även på lite bilder från helgens terräng i flyinge:)

Ibland får man faktiskt tycka synd om sig själv...

Vilket jag gör just nu. Jag är nämligen jätte förkyld och har dessutom ont i halsen. I förmiddags red jag markarbete på Texas vilket gick bra, tog även upp höet på loftet som pappa hämtat.

Men när det var klart i stallet var det bara till att gå in och ta det lugnt så att jag kan bli frisk snart, för nästa vecka är det prao och då vill jag verkligen inte vara sjuk. Så nu sitter jag på sängen och lyssnar på musik och tittar lite uttråkad och avundsjukt ut på mamma som longerar Sack precis utanför mitt fönster.


Som vanligt går han nästan som i sirap när han longeras, men bättre det än att han hoppar runt och bockar som en galning;)

Spring...


Bilder från helgens tävling

Har inte hunnit lägga upp bilderna
från helgens tävling på Sack men här kommer dom plus lite om hur det gick.
Lätt B:1 gick inte dåligt men är inte helt nöjd, placeringsmässigt kunde det inte gått bättre eftersom jag vann fick i alla fall 64.43%.
Lätt A:1 gick lite bättre var faktiskt ganska nöjd, om man ser till placeringen kunde det inte häller gått bättre eftersom jag vann även den klassen fick 65.526%
Min fina lille Sakke;*

Våren är här!

Red ut i skogen på Texas idag, snacka om härlig tur! Känndes nästan som en (ovanligt kall) sommarkväll. Var helt underbart, kan säga att just nu är jag inte avundsjuk på dom som bor uppe i norrland!

Min dag

Idag har Sack gått dressyr i ridhuset eftersom det är tävling i morgon. Red lite lösgörande och tränade tempoväxlingar och massor med halvhalter, även i galoppen för där har jag nämligen haft lite problem med halvhalterna för han har inte riktigt haft styrkan att verkligen sätta under sig och gå upp i riktigt samlad och hög form. Men det har vi tränat på så nu sitter det, nu gäller det bara att få till det på tävling också:) Mot slutet red jag igenom lätt A:1 och delar av lätt B:1 och det kändes bra ska bara se till att titta lite utåt i galoppfattningen från skritt så att vikten hamnar rätt så att han fattar rätt galopp:). Texas gick markarbete och lite intervall träning i skogen idag, är nöjd med honom med tanke på att han stod igår och gick ganska hårt på hoppträningen i torsdags. Blev även lite inhandlande, köpte läder fett från veredus som tydligen ska vara väldigt bra har aldrig provat den men vi får se. Köpte också silikon band till manen som jag vet är sjukt bra:).


Hoppträning

På väg hem efter hoppträningen med Texas, gick väldigt bra fick verkligen upp ett riktigt bra tempo och hade ett bra flyt. Tränade på linjer och distanser med lite blandade hinder typer. I morgon blir det Sack som ska gå dressyr för på söndag ska vi iväg och tävla:)


Larm i stallet?

Funderar på att sätta larm i stallet nu efter allt som hänt. Pappa köpte en dörr-vakt idag, en sån som man har i affärer som plingar när någon öppnar dörren. Fast den som plingar kommer sitta inne i huset så vi hör det. En bra ide, någon som har larm i stallet? Hur funkar de i så fall? :)


Håll koll på era hästar!

Natten till igår var någon inne i stallet hos en kompís till mig och skar hennes sto i ena bakbenet. Det blev som tur va inga större skador och det behövdes inte sys men det ska inte behöva hända! Vet att det har hänt innan oxå, förra året hände det min tränare och vet även andra som blivitt drabbede så håll koll efter skumma personer! (Det verkar som dom oftast går på ston)

Markarbete, terräng, dressyr...

Så har jag ridit hästarna idag, började med Pelle som fick gå lite lungt markarbete. Gick så lungt och fint, väntade snällt på mina hjälper. Tränade mest på att bara få honom att känslig för hjälperna och lite avsaktningar och volter vilket fungerade jätte bra:)
Sen var det dags för Texas som äntligen fick hoppa terräng. Han var så klart lite väl på ibland men det hade jag väntat mig, och jag har hellre en häst som är lite över pigg än en med knappt någon energi alls:P
(kommer bilder sen)
Till sist var det dags för Sack som fick sig ett riktigt dressyrpass. Han gick riktigt bra, var lite tjurig med ryggningarna i början men sen lossnade det. Red igenom Lätt A:1 pogrammet som jag ska rida i morgon. Gick bra förutom att jag måste tänka på att titta lite upp och ut i galopp fattningarna, speciellt från skritt för annars finns det riska att han antingen försöker springer in i galoppen eller att han fattar fel galopp, men för övrigt gick det bra. Är han så lydig och om jag lyckas hålla den höga formen genom hela pogrammet i morgon så har vi nog en ganska bra chans även om det är hård konkurrens:)

The best day of my life...

Så har i alla fall dagen varit hittills. Den började sjukt bra med 1 och en halv timmes håla när vi egentligen skulle ha teknik-prov! Sen var det dags för matte men då hade vi först ingen lärare så det tog en stund innan dom hittade någon som kunde ha oss:) Så man kan väl sammanfatta dagen som lite kaos men sjukt härlig! Love u Tolvåker:P
(kan tillägga att det är första gången på typ 2 år som vi har håla) Nä, nu ska jag ut i stallet och ta in Texas för en härlig skritt tur i skogen.
See u later maybe:P

RSS 2.0