Mocka,rida,rida,plugga...

Ungefär så har min dag sett ut. Red både Sack och Texas i ridhuset idag, är nöjd med båda, Texas är ju inte helt "igång" än så länge så han är fortfarande lite stel men annars gick det bra. Det jag ska träna mycket på med Texas  i år är att stärka honom i vänster sidan då han gärna vill "slänga ut" vänsterbogen.
Sack var som vanligt väldigt speedad men gick ändå väldigt bra, gjorde några riktigt bra ökningar där han visade sin fina trav och verkligen fick med sig bakdelen. Fördelen när han har lite extra överskotts energi är att det blir enklare att få med sig bakbenen och verkligen få upp honom i form vilket behövs nu när vi ska upp i klasserna:) Visserligen bockade han två gånger när jag skulle fatta galopp från skritt och han tyckte det blev lite jobbigt när jag jobbade så mkt med att få med hans bakben men annars gick det ju bra:)
Sen klippte jag pannluggen på Texas men ångrar mej faktiskt tyckte han var sötare innan så jag tror nog jag ska låta den växa ut igen:P

Sista dagen

Sista dagen var egentligen igår för idag åker vi bara skidor tills i eftermiddag för sen är det dags att åka hem:( Känns såklart tråkigt men sammtidigt ska det bli skönt att komma hem. Jag råkar nämligen veta att jag har missat en del händelser i/utanför skolan:P Blir inte fler uppdateringar för idag för nu måste jag packa innan liftarna öppnar:)
 

Skidåkare vs snowboardåkare

Ja, i klädstil menar jag då. Själv föredrar jag snowboardåkarnas stil. Dom matchar oftast mer sin utrustning än skidåkarna och så gillar jag den lite oftast färgglada och lite "pösiga" stilen. Många skidåkare känns som dom mer kör på det säkra, mörka enfärgade jackor och skidbyxor. Men det är klart att det finns skidåkare som klär sig färgglatt och matchat, och snowboardåkare som klär sig mörkt och enfärgat och inte ett dugg matchat. Men det känns som snowboardåkarna oftast har en mer vågad utrustning.:)

Trött och ont i rumpan men sjukt glad!

Ja idag har varit en lyckad dag! Skrev ett längre inlägg om hela dagen men datorn laggade ihop totalt så det sparades inte så det blir bara om dagens "huvudämne", snowboard lektionen. Snowboard lektionen gick bättre än jag vågat hoppats på, trillade inte en enda gång i liften och inte så hemskt många gånger i backen heller. Lektionen gav dessutom väldigt mycket, lärde mig verkligen att hitta balansen och få upp farten, för när man har farten uppe så blir det mycket enklare att få ett bra flyt på åkningen. Lärde mig till och med att snurra med brädan åt båda hållen dessutom så jag är nöjd, trött och glad med lite ont i rumpan efter lektionen.

Alla som åker skidor borde testa snowboard för det är sjukt kul!

Sälen!

Blev inget bloggande igår för jag var tvungen att packa då jag skulle åka till sälen idag.
Har åkt bil sedan kl 6 i morse men kom precis fram, så nu är jag rätt seg i huvudet;) (har haft "musik i öronen" hela vägen). I morgon blir det till att ta fram skidorna och snowboarden, första åket lär dock bli på skidorna:P
Kommer nog ett inlägg i morgon oxå och då ska jag försöka ha lite bilder med:)

Bild från förra året:D


Hästgodis

Fixade lite hästgodis till Sack genom att gröpa ur ett äpple och fylla det med havregryn och mosat äpple vilket Sack tycker är jätte gott:)
Ska nog prova fylla äpplet med banan nästa gång:P (läste i en tidning att enligt en undersökning man gjort gillar hästar banan mer än äpple och morot)

Jag på tävlingsbanan

Ja jag på tävlingsbanan har förändrats väldigt mycket i dressyren. I början när jag tävlade så ville jag tävla precis som nu skillnaden är att då när jag väl var inne på tävlingsbanan så längtade jag tills det var över vilket gjorde att jag red som en kratta;) Men så bestämde jag mig för att tänka att jag skulle ge allt inne på banan och kämpa hela vägen och inte bara sitta och åka och det hjälpte faktiskt. I början var det klart svårt speciellt eftersom jag var så nervös men sedan gick det bättre och tänk så mycket att bara tänka rätt kan hjälpa! Då red jag aldrig på mer än på 57% men sedan så började resultaten komma bara av att jag ändrade inställning inne på banan så på KM:et vann jag ju och slog dessutom personligt rekord på 71,7%!
Så alla som tänker att det inte går ändra inställning, tänk positivt det hjälper och allt blir dessutom mycket roligare så fortsätt kämpa!
Tänk positivt, det ger resultat:D

Dåligt väder men lyckad dag!

Ja som sagt idag har inte vädret varit på topp, däremot har dagen varit det!:) Eller den började helt vanligt. Dvs. jag mockade, red Texas, fixade med utrustningen åt lunch...  Sen när jag var på väg ut i stallet igen för att rida Sack ringde Emily (en av mina kompisar) och undrade om vi skulle rida tillsammans. Vilket var roligt eftersom vi inte träffats sen tre veckor tillbaka då hon varit i Mexico. Och visst blev det en lyckad ridtur, det första jag sa när jag såg henne var: Fy f*n vad brun du har blivit! För jag kan säga att jag kände mig blekare än någonsin.;) Vi hade sjukt mycket att prata om. Allt hon varit med om och allt som hänt hemma medan hon vari borta, och så skolavslutningen och de årliga danserna som alla skulle dansa (bugg, linedance,schottis, foxtrot, vals och polonäs)  som hon missat. Och morgondagen så klart;)  När jag red hem igen hade jag blivit helt hes av allt pratande:P Tyvärr var benskydden inte så lyckat rena...
Lille Sack♥

Speedad häst!

Idag har jag ridit ut med morfar, jag red Sack och han red Texas (han är inte mkt längre än mej) Texas skrittades bara men jag både travade och galopperade på Sack. Han var sjukt speedad och försökte dra ner huvudet hela tiden och sticka i trav! Inte i galopp utan i trav vilket inte är helt ovanligt när jag rider ut och när lille Sack speedar iväg i sin stora fina trav så är det inte lätt att få stopp på honom, problemet är nämligen att Sack har en väldigt bra trav (specielt ute i skogen:P) och det gör att det blir väldigt skumpigt så man kan inte sitta ner för då studsar man upp och ner som en studsboll och när man rider lätt så blir det som att rida lätt i skritt eftersom han tar så stora travsteg och alla som har provat att rida lätt i skritt vet hur det är så min teknik att få stopp på honom när han gör så är att stå i fältsitts när traven är som värst och då försöka lungna ner honom så att traven går litet långsammare och sedan liksom lirka lite extra i bettet och försöka sitta ner och använda rösten så att han lugnar sig lite till då brukar man kunna lägga några halvhalter så att man tillslut får stopp på honom. Det låter utdraget men det tar faktiskt inte mer än typ 10 meter;P Och ja han är en riktig liten gangster men söt är han♥
Min fina lille Norrhaga Sack♥

Årets planer

Har skrivit upp de tävlingar jag vill på i år, det blev en del och tävlingar som individuella SM i fälttävlan är ju bara ett mål det är inte alls säkert jag kommer med men man kan ju alltid hoppas och satsa på det man vill så får man se hur långt man kommer:)
Fälttävlan:
31/3 Tågarps RF Reg/lok P-80
21/4 Flyinge RF reg/lok P-80
19/5 Dagstorp RF nat/reg P-90 (debut!)
21/7 Öved lok P-90
28/7 Styringe P-90
4/8 Flyinge HSK Reg/lok P-90
Som mål:
31/8 Lag-SM årsta-runsten
14/9 SM Tågarps RF elit/nat/reg/lok
Dressyr:
4/2 Dagstorp rf reg Lätt B:1/Lätt A:1
4/3 Tågarps rf lok
10/3 Skabersjö vår dessyr
6/4 Landskrona
15/4 Malmö rk...alldeles för många tävlingar för att jag ska orka skriva alla:P
Hoppning:
3/3 Torn
10/3 Trolleholm
eller
10/3 Dagstorp div 1
17/3 Tågarp
15/4 Viarp
28/4 Skabersjö
6/5 Tågarp
Fina Sack på framridningen i dagstorp:)

Vintervila?

Igår började jag sätta igång Texas efter hans vintervila, jag skrittade ut en halvtimme och ska göra det i en vecka till innan jag börjar trava honom lite lungt. Planen är att han ska vara helt igång till i mars då den första fälttävlansstarten går. Hur brukar ni göra med era hästar, brukar dom vila på vintern?


Ingen ridning idag

Idag har det inte blivit någon ridning eftersom det har blåst så mycket, egentligen skulle jag mamma och morfar kört upp till ridhuset men eftersom det blåste så mycket så blev det inte av, men i morgon ska vi köra upp så ska jag rida lite dressyr på Sack och mamma lite markarbete på Pelle.
Nu ska jag planera årets tävlingar och träningar kanske kommer det något om det senare:)
Bilder från förrgårs markarbete/dressyr pass på Sack (Om ni undrar så har Texas fortfarande vinter vila)

Photos from the past year

Tänktet i detta inlägg visa lite bilder från det gångna året speciellt från sommaren, så jag tänker inte hålla er kvar här utan scrolla ner och titta på bilderna så får vi hoppas att det nya året blir lika bra:)
(Bjuder även på lite failbilder)
En av de första gångerna jag red Texas:D
Slutede med första pris:D↓
Pelle älskar att sträcka ut i full galopp så det är tur han har en stor hage↓speciellt när han och Sack tävlar↑

RSS 2.0