Dressyr

Idag var jag i ridhuset och red dressyr på Sack, tränade på rörelserna ur Lätt A:P1 programmet eftersom jag ska rida det i helgen på både Sack och Texas.

Är väldigt nöjd, han kändes mjuk i munnen och jag fick honom att gå i en hög form och trampa under sig, mot slutet kände jag däremot att han började bli lite trött för då tog han stödet i munnen i avsaktningarna från galopp till skritt och släppte bakdelen lite men jag är ändå väldigt nöjd.

Tog även lite bilder men det gick av någon anledning inte att ladda upp dem.


Terrängträning

I helgen terrängtränade jag Texas i Flyinge för Ingela Persson, gick jätte bra! Vi tränade på lite större hinder än vanligt eftersom jag ska starta P-90 nästa helg. Vet inte exakt hur stora hindren var men det var 90 för storhäst så vissa låg väl på *stjärnig nivå, men det var i alla fall jätte kul jag trillade till och med av! :P Fast det var inte på något stort hinder utan bara på en liten bank, vi kom lite fort på det första gången så vi skulle hoppa det en gång till lite långsammare och mer i ”uppförsbacke” och det gick bra till precis när han skulle hoppa av, för då tar han bettet och kastar sig upp på banken viket leder till att han går ner på knä och drar ned huvet innan jag hinner samla upp honom så han drog med mig men vi gick i alla fall inte omkull och jag slog mig inte heller.

Fick ganska många bra bilder också så här kommer dom! :)

BANKEN! ;)

 

 

 


Hoppträning

Hoppträningen med Texas idag gick jätte bra, han gick helt klockrent och Tobias tyckte det såg fint ut. :) Eftersom det var inne blev det inga bilder:( På lördag är det terrängträning så i morgon blir det bara lungt


2012♥04♥11

Idag hade jag egentligen tänkt lägga upp lite bilder men det fungerade av någon anledning inte, så det blir bara en text idag.
Idag var min kompis lillebror här och red Sack när jag red Texas, han är här ibland och hjälper mig med Sack. Härlig liten kille, han rider på ridskola en dag i veckan och det märks verkligen att han älskar att rida och hålla på i stallet. Det gick jätte bra när han red Sack vi galopperade i skogen och tränade lite sits så jag tror han kommer ha lite träningsverk i morgon men det gick i alla fall bra och det såg ut som han tyckte det var roligt.
I morgon står det hoppträning på schemat!

Alla pollarna ridna

Idag har alla hästarna blivit ridna, Sack och Texas gick dressyr och Pelle blev idag blivit riden av en tjej som ska hoppa in honom. Kommer faktisk inte ihåg vad hon heter men hon red i alla fall för Kyra Kyrklund samtidigt som mamma och så är hon unghäst utbildare. Det gick jätte bra hon hoppade inte honom idag utan lärde bara känna honom lite, det var massor med folk i ridhuset men fast att det var massor med folk i rishuset så verkade han knappt bry sig. I början var han lite spänd men efter en stund slappnade han av och gick jätte fint på tygeln så jag tror det kommer bli jätte bra med att hon rider honom lite:)


Bilder från helgens tävling

8:a på mellantraven i lätt A:n! Fina Sack♥

Dressyr i skogen

Idag red jag dressyr i skogen på Texas, väldigt härligt! Fick till och med lillebror till att knäppa några bilder;)

Årets första fälttävlan!

Igår startade jag årets första fälttävlan på Texas. Är nöjd med dagen, dock kunde banhoppningen gått bättre. Jag fick nämligen inte fram honom riktigt på framridningen, visserligen blev det lite bättre inne på banan men jag skulle önskat lite mer framåtbjudning. Men annars fick jag faktiskt fina språng men tyvärr så ”doppade” han ena bakbenet på ett hinder så det blev ett nedslag.

Dressyren gick faktiskt bra, han hade bra skjut bakifrån men jag tyckte han kändes lite seg men det såg i alla fall bra ut tyckte domaren för jag fick 47 straff  och låg etta fram till banhoppningen…då hoppade jag ner på en fjärde plats;)

Sen terrängen gick jätte bra, det är nämligen det som är vår starkaste sida. Terrängen var den här gången ganska utslagsgivande eftersom det var en ganska svår bana faktiskt och för att hålla sig nära optimaltiden var man tvungen att rida på rätt bra,vilket var en fördel för oss. Var i alla fall väldigt roligt så nu taggar vi inför nästa fälttävlan som går i flyinge!:)


RSS 2.0